Kvinna knuffades in i vägg på en hemmafest. Manen döms för misshandel. Arkivbild.
Kvinna knuffades in i vägg på en hemmafest. Manen döms för misshandel. Arkivbild. Bild: Stina Johansson

Festbråk slutade i rätten – man från Härryda kommun döms

En man från Härryda kommun döms för misshandel efter att ha knuffat sin dåvarande flickvän in i en tegelvägg på en fest.
– Han var full men det är ingen ursäkt, sade den unga kvinnan i förhör.

ANNONS
|

De hade varit tillsammans i två år. På en hemmafest under en höstkväll för ett och ett halvt år sedan skedde något som nu gör att mannen i paret nu har blivit dömd.

Under relationens gång var mannen otrogen och senare ska de ha gjort slut av andra skäl innan de blev tillsammans igen. Slutet följs av några turbulenta månader där relationen gradvis försämrades.

”Ett jävla förhör”

Kvinnan berättar i förhör hur mannen var kontrollerande mot henne. Bekanta till kvinnan vittnar om hur hon har beklagat sig över att hon knappt får ta en cigarett med vänner utan att det först ska vara ”ett jävla förhör”.

ANNONS

Bästa vännen till kvinnan vittnar om hur hon under deras förhållande började ogilla mannen mer och mer eftersom hon märkte hur kvinnan förändrades. Bland annat fick hon inte göra vad hon ville för honom för då blev han arg. Flickvännen beskriver händelsen under höstkvällen i förhör:

”Han puttade in mig i en tegelvägg på fyllan. Han var full men det är ingen ursäkt.”

På samma fest hade den nu dömde mannen puttat en annan kvinna, en vän till målsägande, så hårt att hon fått blåmärken enligt målsägande. Flickvännen sa då till mannen att ’du inte får knuffa mina vänner’.

Flickvännen ska enligt vittnesmål direkt efteråt ha lagt några fingrar under mannens haka för att påkalla hans uppmärksamhet eftersom hon upplevde att hon inte fick kontakt med honom.

Explosiv knuff

Mannen beskriver att han trodde att det var hans kompis som tagit ett strypgrepp på honom och att han då har utdelat en mild knuff utan att kolla, och sen insett att det var kvinnan samtidigt som hon har trillat över bråte och ramlat in i väggen.

”Då reser han sig upp och knuffar mig riktigt hårt, han är stark som fan ... Jag flyger baklänges i en tegelvägg. Jag fick svinont men jag var jätteförbannad.”, beskriver kvinnan händelsen.

ANNONS

Enligt vittnesmål beskrivs knuffen som som ”väldigt explosivt”.

”Det jag reagerade på var att det var så kraftigt, övervåld. NN är liten. Ska man trycka bort henne krävs det inte så mycket.”, säger en bekant som såg hela händelseförloppet i förhör.

Tingsrättens bedömning är att mannens berättelse framstår som osannolik och han står nu dömd för ringa misshandel. Påföljden blir 70 dagsböter á 350 kronor, sammanlagt 24 500 kronor samt en avgift till brottsofferfonden på 800 kronor.

LÄS MER:Hon ville skydda sig mot våldtäkt – är nu själv dömd

LÄS MER:Stor flock av svanar färgade Vällsjön vit

LÄS MER:Första singeln ute – Christian Wahlbäck om sitt band Angry By Nature

ANNONS