Första singeln ute – Christian Wahlbäck om sitt band Angry By Nature

Han hade inte hållit i gitarren på fem år, och första soloförslaget blev kallad ”skit”. Nu är plattan klar, och första singeln ”Get out” med bandet Angry By Nature släppt.
– Vi kallar det vi gör ”growl’n’roll”, säger Christian Wahlbäck från Mölnlycke.

ANNONS
|

Det var under pandemin som ett avhopp i bandet Angry By Nature, som funnits i några år, ledde till att Christian Wahlbäck kom in i bilden.

Han har tidigare haft ett band ihop med sångaren David ”Zigge” Segerå och blev kontaktad av just honom.

– Det var intressant för jag hade inte hållit en gitarr på fem år. Jag hade alltid spelat jättemycket innan, men när jag satte mig ner så insåg jag att jag behövde träna upp mig själv igen. Så jag satte mig själv i hårdträning, berättar Christian Wahlbäck, som bor i Mölnlycke och numera är bandets sologitarrist.

ANNONS
”Jag insåg att jag var väldigt ringrostig till en början”, berättar Christian Wahlbäck om att komma tillbaka till musiken efter en paus.
”Jag insåg att jag var väldigt ringrostig till en början”, berättar Christian Wahlbäck om att komma tillbaka till musiken efter en paus. Bild: Simon Jakobsson

Nobbade första förslaget på gitarrsolo: ”Låter skit”

Grunden till bandets första platta var i princip färdig vid pandemins start, men Christian Wahlbäck har fått sätta sin egen touch på låtarna.

Bandets medlemmar ville snabbt att han skulle skicka ett förslag på ett gitarrsolo. Vilket han också gjorde.

– Jag insåg att jag var väldigt ringrostig till en början. Det första jag skickade som förslag, det tyckte de inte lät bra. När de hade lyssnat på det, sa de rakt ut att det låter skit, berättar Christian Wahlbäck.

Vad tänkte du då?

– Jag insåg också väldigt fort att det här är ju inte bra så jag var väldigt tacksam över den totala ärligheten. Det är ju liksom ändå någonstans en produkt vi ska ta fram och då tycker jag att det kan vara bra med lite rå ärlighet. Utan att för den delen vara taskiga, men liksom bara att man säger precis det man tycker och tänker.

”Jag tror att det tog säkert ett halvår innan vi träffades”, säger Christian Wahlbäck, om inträdet i bandet under pandemin.
”Jag tror att det tog säkert ett halvår innan vi träffades”, säger Christian Wahlbäck, om inträdet i bandet under pandemin.

Pandemin försköt möjligheten att repa på plats

Pandemin satte käppar i hjulet för bandmedlemmarna att mötas och repa, så det mesta i musikväg skedde digitalt vid Christian Wahlbäcks inträde.

– Jag hade möjlighet att spela in hemma. Jag tror att det tog säkert ett halvår, åtta månader innan vi träffades. Alltså hela bandet i replokalen för första gången. Det är lite roligt att hoppa med i ett band där jag kände i viss mån delar av medlemmarna sedan innan.

ANNONS

I slutändan blev alla bandets medlemmar nöjda med resultatet. Och även han själv.

– Jag känner mig jättenöjd med min insats och de är ju väldigt nöjda också. Jag tycker det var en väldigt positiv, kreativ process. Jag har gjort många tagningar, och försöker bygga melodier snarare än bara massa toner som sprutar ut i femhundramiljoner kilometer i timmen.

Bandet har själva hittat på genren ”growl’n’roll”

Så i fredags släppte Angry By Nature sin första musikvideo på Youtube, och repar nu för att tajta till låtarna inför sina första uppträdanden.

– Det är väldigt kul. Detta är en låt som vi har valt ut från skivan som vi tycker representerar skivan bra. Sedan finns det lite variation i skivan i övrigt. Någon låt är snabb, någon är långsam. Någon låt handlar om kärlek och någon låt handlar om krig, säger Christian Wahlbäck.

Genren ”growl’n’roll” har bandet själva hittat på för att beskriva sin musik; ett hopkok av olika stilar.

– Det är liksom lite rock’n’roll, men väldigt mycket metal. Och, en hel del aggressivitet, skulle jag vilja säga.

Christian Wahlbäck är sologitarrist i bandet Angry By Nature.
Christian Wahlbäck är sologitarrist i bandet Angry By Nature. Bild: Angry By Nature

”Att hitta utlopp för egen del har betytt jättemycket”

Härryda-Posten har träffat gitarristen Christian Wahlbäck tidigare, då i hans roll som pappa till sonen Max, som har en muskelsjukdom.

Att som förälder ha möjlighet att få fortsätta ha musiken som hobby känns viktigt.

ANNONS

– Att hitta något utlopp för egen del har betytt jättemycket för mig. Jag har fokuserat väldigt mycket på grabben de senaste åren. Nu fyller han åtta i år. Jag har alltid spelat i band innan men när han föddes så kände jag att jag ville lägga det lite på hyllan, åtminstone under småbarnsåren. Att spela in och vara med på grejer är fantastiskt roligt.

Christian Wahlbäck

Ålder: 35 år.

Bor: Mölnlycke.

Familj: Sonen Max Wahlbäck Lindberg.

Jobb: Målare i Göteborg.

Fritid: Musik, friluftsliv och vara med familjen.

Aktuell: I bandet Angry By Nature. Album kommer inom kort.

LÄS MER:Ladda ner Härryda-Postens nya app

LÄS MER:Olja från dagvattenbrunn rinner ut i Mölndalsån

LÄS MER:Sveriges starkaste kille kommer från Härryda

ANNONS