Pixbo Wallenstams Jon Hedlund är tillbaka i spel

Mot VM-finalens slutminuter i höstas drog det till i Pixbomålvakten Jon Hedlunds baksida. Sedan dess har han fått stå vid sidan av – fram till onsdagens match mot topplaget Storvreta.

ANNONS
|

Pixbo har haft det kämpigt med en trupp som kantats av skador och sjukdomar under senhösten, vilket också inneburit en hel del tappade poäng. Inte minst har frånvaron av VM-hjälten Jon Hedlund varit ett bekymmer för tränarduon Thomas Hammar Andersson och Patric Löfborg.

Men när Pixbo vann mot Thorengruppen förra veckan var större delen av truppen tillbaka i spel, och när Pixbo föll med 8–4 mot topplaget Storvreta under onsdagen gjorde också Jon Hedlund en efterlängtad comeback.

– Det har varit frustrerande att inte kunna bidra som man vill, och det blir ju extra mycket så när det inte går bra för laget. Vi har fått ställa in en del träningar för att vi har haft många sjuka, för att försöka minska smittspridning och sådär.

ANNONS

– Så vi har haft några tuffa veckor, men vi har ju lyckats skrapa ihop några poäng ändå. Jag tycker vi har gjort det okej utifrån de förutsättningar som vi har haft, säger han.

Hur var det att hoppa in i hetluften igen?

– Jättekul. Det är alltid lite speciellt att hoppa in igen när man inte spelat på länge. Jag vill alltid ta ett bar bollar till, men jag kan inte lova att jag hade gjort det även om jag hade varit i full matchform.

Rehabiliteringen tog längre tid än han hade hoppats

Rehabiliteringen från skadan han ådrog sig i VM-finalen mot Tjeckien i november har dragit ut på tiden lite längre än han hade hoppats.

– Jag fick en bristning högt upp i höger baksida lår och det är tydligen lite längre rehabiliteringstid på bristningar som sitter så högt upp. Så det har tagit ett par veckor längre än vad jag hade hoppats på.

Är du helt återställd nu?

– Jag är tillräckligt återställd för att kunna spela innebandy. Sen är det vissa explosiva moment i träning där jag fortfarande är lite begränsad.

Du känner dig inte orolig för bakslag när du börjar spela igen?

– Nej, det kan man inte oroa sig för. Sen är det alltid en avvägning när man ska kliva på igen och inte. Ska man vara hundra procent säker får man gå ganska många veckor och vänta. Det finns alltid en liten risk, men jag känner mig rätt trygg med att jag känner min kropp och att det ska fungera.

ANNONS

Imponerad över hans ersättare

I hans frånvaro har i första hand 19-årige Gustav Ringhagen fått axla ansvaret att vakta Pixbos kasse. Jon Hedlund är imponerad över vad han har visat upp.

– Det är någonting annat att ladda om till flera matcher i rad jämfört med att hoppa in någon match då och då. Det brukar ta lite tid för de flesta att hitta stabilitet i prestationerna.

– Men jag tycker att både han och (Albin) Flöjner, som också har spelat några matcher, absolut har gjort det så bra som man kan förvänta sig när man är i den åldern och spelar sina första matcher, säger Jon Hedlund.

Hur ser du på andra halvan av säsongen, vad har ni för chanser?

– Hittills tycker jag att vi har skrapat ihop de poäng vi har förtjänat på något sätt. Sen har vi tittat på vad vi kan göra bättre för att vi ska kunna utmana ännu mer. Det tycker jag inte vi fick till igår till exempel. Vi har ju inte riktigt varit nära de här topplagen när vi mött dem. Där tror jag vi behöver hitta ett annat sätt att ta oss an de matcherna.

Vad är det ni har tittat på?

ANNONS

– Vi har bland annat sett att vi statistiskt gjort ganska lite mål på kontringar, och det här är ju en sport där de flesta mål görs på kontringar. Sen är vi bra på mycket annat som gör att vi kommer undan med det.

– Men om vi ska kunna hota de bästa lagen behöver vi göra lite fler enkla mål om man säger så. Att vi inte behöver spela oss igenom hela motståndarnas försvar, utan kunna ställa om och straffa motståndarna när de gör misstag. Där har vi en del att utveckla, säger Jon Hedlund.

LÄS MER:Pixbo föll hemma mot Storvreta

LÄS MER:Pixbos Jonas Gustafsson och Patric Löfborg summerar första halvan av SSL-säsongen

LÄS MER:Härryda-Posten lanserar Pixbosvepet – för att ge läsarna en unik inblick i lagen

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS