Pixbos Jonas Gustafsson och Patric Löfborg summerar första halvan av SSL-säsongen

För damerna väntar ett lite längre juluppehåll medan herrarna spelar ny match redan på onsdag. För båda lagen gäller att första halvan av säsongen är överstökad. Här är veckans Pixbosvep!

ANNONS

Det blev seger i sista SSL-matchen innan juluppehållet för Pixbos damer, när de besegrade Falun hemma med 10–6.

Tränaren Jonas Gustafsson lyfter fram Pixbos tredjefemma Frida Hellström, Ida Eliasson, Axina Pettersson, Thea Löfborg och Alicia Svensson som klev fram och levererade fem av lagets tio mål, varav Thea Löfborg mäktade med ett hattrick.

Emma Stenberg som tidigare under säsongen gjort mål i samtliga 13 matcher, stod dock utanför målprotokollet. Därmed finns inte längre någon spelare som nätat i alla matcher under säsongen. Stenberg ligger med sina 22 mål fyra i skytteligan.

Ett par veckors julledigt väntar

Nu väntar alltså spelledigt ett tag. Nästa match för damerna spelas först lördagen den 7 januari, när laget reser för en bortamatch mot Åkersberga.

ANNONS

– Under första delen av uppehållet kommer spelarna få tid att återhämta sig med lättare pass. Vi kommer senare i mellandagarna träna innebandy igen, och därefter blir belastningen mer individuellt fokuserad fram till vi återsamlas i gemensam träning den tredje januari, säger Gustafsson.

Hur summerar du första halvan av säsongen?

– Vi har vunnit 13 av 14 matcher i serien vilket såklart är otroligt starkt. Vi har kommit en bra bit på vägen rent spelmässigt, i de förändringar vi gjort med framförallt ett högre och mer aktivt försvarsspel. Vi behöver titta framåt och fortsätta arbeta med våra prestationer där vi känner att vi har ännu mer att ge.

Herrarna spelar match igen redan på onsdag

För herrarna blir juluppehållet desto kortare. Redan på onsdag är det dags för match igen när de tar emot topplaget Storvreta.

Och när Thorengruppen i veckan besökte Wallenstam Arena studsade Pixbo, som slitit med så mycket skador och sjukdomar den senaste tiden, tillbaka på vinnarspåret.

– Det börjar närma sig full trupp igen. Bara Jon Hedlund och Patrik Gustavsson missade matchen, och Jon är nära spel igen, säger tränaren Patric Löfborg.

Spelarna tackar några av ”Grunden Boisarna” för stödet.
Spelarna tackar några av ”Grunden Boisarna” för stödet. Bild: Pixbo Wallenstam

En annan bidragande faktor till segern var möjligen att de fick stöd från ett 40-tal tillresta aktiva från Grunden Bois. Göteborgsklubben för tjejer och killar med intellektuell funktionsnedsättning har fått stor medial uppmärksamhet och vunnit många svenska hjärtan, bland annat via två SVT-dokumentärer.

ANNONS

– Det var otroligt kul att de besökte oss på matchen. Ett trevligt och glatt gäng som stöttade oss riktigt bra från läktaren, menar Patric Löfborg.

Pixboherrarna firar därmed jul och halvtidspaus på säsongen som femma i SSL, och är för tillfället på en säker slutspelsplats.

– Vi har varit stabila i vårt spel under första halvan där vi vunnit många matcher på ett rejält sätt. Vi har också avgjort de matcher som gått till sudden death vilket visar på styrka. Vi ligger bra till på en femteplats, säger han.

Vad får laget för julklapp av tränarna?

– Ja, de får några dagars extra ledigt över jul. Men de har fått lite individuella pass i julklapp, säger Löfborg.

Nästa match för Pixbo Wallenstam:

Herrar: Storvreta IBK hemma, 28 december 19:00

Damer: Åkersberga IBF borta, 7 januari 16:00

Har du fler tips på Pixbonyheter? Mejla redaktionen@harrydaposten.se

LÄS MER:Härryda-Posten lanserar Pixbosvepet – för att ge läsarna en unik inblick i lagen

LÄS MER:Inget köp av idrottshall vid Mölnlycke fabriker – för nu

LÄS MER:Möt Pixbo Wallenstams innebandystjärna Eliska Krupnova

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS