Växthuset vid Råda rum vandaliserat: ”Jättetråkigt”

Råda församlings växthus vid Råda rum blev vandaliserat morgonen den 4 februari. Fönster har krossats, stolar och krukor har välts.
– Det rör sig lite folk här emellanåt. Vi har lite problem med skadegörelse. Så fruktansvärt onödigt, säger Eric Forseström, fastighets- och kyrkochef vid Råda församling.

ANNONS
|

Det var förra våren som Råda rum fick ett nytt växthus på gården. Växthuset är alltid öppet för allmänheten, för den som vill ta en fika eller bara skydda sig mot bitska vindar. Men i helgen blev växthuset utsatt för vandalism och är nu avspärrat.

Eric Forseström har precis börjat titta närmare på en polisanmälan när Härryda-Posten träffar honom vid växthuset under måndagsmorgonen.

– Vi har haft vittnen också som vi har pratat med. Det ska ha skett vid sextiden på lördagsmorgonen, säger han.

Två rutor krossades, ytterligare två glas trycktes ut, och inne i växthuset har stolar och krukor har välts.

ANNONS

Inte första gången kyrkan blivit utsatta för vandalism

Eric Forseström som började sitt jobb som fastighets- och kyrkochef vid Råda församling i september säger att det inte är första gången kyrkan blivit utsatta för vandalism. Han pekar bort mot det lite äldre växthuset på baksidan av Råda rum.

– Där hade vi problem i höstas med att två rutor lyftes ut. Då kunde vi sätta in dem igen, men innan dess vet jag att det varit mer problem. Vi har också haft problem med stulna växter från växthuset. Så det rör sig lite folk här emellanåt.

Och på fönsterväggen till huvudbyggnaden syns ett stenskott.

– Det är inte heller första gången. Och de glasen är ju väldigt dyra. Det blir ju onödiga kostnader för oss. Det är jättetråkigt är det.

Finns det något ni kan göra åt det?

– Vi får ha en dialog med vårt bevakningsbolag Securitas och polisen för att försöka komma tillrätta med det. Men det är ju svårt. Bevakningsföretaget måste ju nästan ta dem på bar gärning, säger han lite lätt uppgivet.

När tror ni att Mölnlyckeborna kan nyttja växthuset igen?

– Vi får kontakta glasmästare och beställa nytt glas och så, så det tar lite tid, säger Eric Forseström.

ANNONS

LÄS MER:Hannan från Mölnlycke är med i Farmen: ”Det var skitkul”

LÄS MER:Landvetterbo odlade droger – i ”medicinskt syfte”

LÄS MER:Stor lagerlokal i Landvetter byggs med trä

ANNONS