Hannan från Mölnlycke är med i Farmen: ”Det var skitkul”

Hannan El-Abtah från Mölnlycke fick ett spontant infall och sökte till dokusåpan Farmen – och kom med. Nu kan man se henne mjölka kossor och snickra på bästa sändningstid. I en intervju med Härryda-Posten berättar hon om livet och utmaningarna på bondgården.

ANNONS
LocationMölnlycke, Landvetter|
|

Hon beskriver det som ett spontant infall. Hannan El-Abtah, 28, satt och kollade på förra säsongen av dokusåpan Farmen när programledaren Anna Brolin utannonserade att de sökte deltagare för 2023 års säsong.

– Jag har ju tänkt: ’Fasen vad kul att få vara med och uppleva det’ men att aktivt söka hade inte slagit mig. Men jag bara: ’Ja, varför inte?’ och körde iväg en ansökan, berättar Hannan El-Abtah.

Till vardags lever hon ett liv långt ifrån kossor och höns, jobbet som undersköterska på ett äldreboende i Mölnlycke har lite gemensamt med livet på gården. Vanligtvis jobbar Hannan natt och när Härryda-Postens reporter får en intervju med henne är det sen förmiddag – alldeles för tidigt för Hannan.

ANNONS

– Min high är på kvällen, då är jag som mest energisk. Det här är min fjärde kopp kaffe i dag, säger hon.

Bröllopsplanerna sattes på paus

När Hannan fick veta att hon skulle tillbringa sommaren 2022 på en bondgård fick hon och sambon som gått i bröllopstankar skjuta giftermålet på framtiden. Det här var en chans hon inte kunde missa och med facit i hand ångrar hon inte sin medverkan.

– Det var jätteroligt! Om man nån gång tänkt att söka, sök! Det var skitkul!

Vad var det som var så kul?

– Testa allt nytt, att mjölka kossorna på morgonen och kvällen var asmysigt, eller plocka ägg liksom, säger Hannan entusiastiskt och fortsätter:

– Sedan var det ju jättejobbigt att inte ha elektricitet och inte ha någon mobil och inte veta vad klockan är – det var psykiskt påfrestande. Bara tanken på att man inte får veta vad klockan är då vill man veta ännu mer vad klockan är, jättefrustrerande!

Många har nog svårt att tänka sig ett liv utan mobil idag, hur var det?

– Nu är ju inte jag jättemycket på sociala medier, så det var inte så jobbigt för mig. Det var mer när man skulle gå på toa mitt i natten och det var becksvart och man var tvungen att tända en oljelampa istället.

ANNONS

Hannan har levt större delen av sitt liv i Mölnlycke, men sedan ett halvår tillbaka bor hon i Landvetter. Livet på landet med kossor, höns och grisar var något helt nytt för henne.

– Jag är en stadsbrud, min mamma hade en undulat när jag var liten liksom. Jag hade en kanin också men hade aldrig mjölkat en kossa innan Farmen.

Det sociala spelet: ”Man analyserar allt”

En av utmaningarna, förutom att leva utan moderna bekvämligheter, var att alla deltagarna tävlade mot varandra. Även om alla var trevliga mot Hannan kände hon att hon aldrig kunde lita på någon.

– Det är ju ett socialt spel, man analyserar ju allt, kroppsspråk, tonfall, men de var ju skitsnälla när jag kom. Men man hade alltid i bakhuvudet ’är detta genuint?’.

Blev du lite paranoid?

– Nä, men du vet, när någon hjälper en så undrar man: ’varför vill du hjälpa mig?’ Vi spelar ju alla mot varandra i slutändan. Så jag analyserade allting hela tiden och man blev mentalt trött. Jag som vanligtvis är en nattmänniska var helt slut fysiskt och mentalt efter en dag, säger hon.

Mersmak på bonne-livet?

Än så länge har det inte varit allt för mycket uppståndelse kring Hannans medverkan i Farmen förutom en och annan på stan som har känt igen henne.

ANNONS

– Det var ett gäng artonåringar i Nordstan som skrek ’Farmen’ efter mig, då kände jag ’Men gud’ och sprang därifrån.

Hur är det att plötsligt vara igenkänd?

– Så länge de beter sig och inte skriker efter mig är det väl okej, folk som stannar och pratar är ju mysigt, säger Hannan och lyser upp när hon plötsligt minns:

– Det var så gulligt. En kollega på jobbet hade gått förbi tv:n och sagt: ’Det ser ut som Hannan’ och en annan kollega bara: ’Men det är ju Hannan’, berättar Hannan och skrattar.

Tiden på Farmen ångrar Hannan inte och hon skulle kunna tänka sig att göra det igen men att skaffa bondgård, nja, det kanske hon avstår.

– Nej, jag köpte villa istället, det får räcka, säger Hannan El-Abtah.

Hur det går för Hannan El-Abtah i Farmen i årets säsong återstår att se.

LÄS MER:Hindås-mäklaren Richard: ”Sjukt bra framtidsutsikter”

LÄS MER:Stor lagerlokal i Landvetter byggs med trä

LÄS MER:Landvetterbo odlade droger – i ”medicinskt syfte”

ANNONS