Stor lagerlokal i Landvetter byggs med trä

Trehundra personer kommer att jobba på plats i Catenas nya lager i Landvetter som väntas öppnas senhösten 2024.

ANNONS

Fyrahundra miljoner kronor. Det är prislappen när logistikfastighetsföretaget Catena kontrakterat BRA Bygg för att anlägga en ny logistikanläggning på 42 250 kvadratmeter. Fastigheten som ska bestå av kyllager, fryslager och kontor ska uppföras vid Landvettermotet och stå klart senhösten 2024.

Fastigheten minskar klimatavtrycket genom att inte bygga i stål utan i limträ.

– Vi har en extremt stor hållbarhetsprofil. Vi kommer bygga byggnaden i trästomme och det har inte tidigare byggts så stora lager- och logistikhallar med trä. Vi är först med att göra det. Det kommer också vara stort fokus på biodiversiteten så att vi återställer området efteråt, berättar Catenas regionchef Jonas Arvidsson för Härryda-Posten.

ANNONS

Fastigheten kommer att husera Menigo Foodservice och MM Sport som bland annat säljer kosttillskott. Det förstnämnda bolaget är en matdistributör, där kontraktet löper på tio år och lanserades förra året. När Menigo och MM Sport flyttar in kommer det jobba cirka 300 personer på plats.

– Menigo flyttar 200 från Partille och MM Sport flyttar från Mölndalshållet, säger Arvidsson.

Den nya fastigheten innebär även att Catena har växt.

– Vi har anställt lite fler. Tidigare var vi fem personer på kontoret i Mölnlycke och numera är vi tio personer. Det är enormt positiva vindar som blåser.

Byggnaden kommer dock inte bli Catenas största lager byggt med limträ. Det blir en mer än dubbelt så stor anläggning på 90 000 kvadratmeter i Jönköping.

– Otroligt roligt att få vara med och bygga Logistikpostition Landvetter. Vi ser fram emot samarbetet med Catena och att få vara med och bidra till områdets utveckling. Menigo blir ett viktigt startskott för logistikklustret, att projektet dessutom har en så tydlig hållbarhetsprofil är något vi välkomnar, säger Anders Nolander, avdelningschef på BRA Bygg, i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Landvetterbo odlade droger – i ”medicinskt syfte”

LÄS MER:Därför startar Härryda-Posten nya artikelserien Härrydas mäklare

LÄS MER:Hindås-mäklaren Richard: ”Sjukt bra framtidsutsikter”

ANNONS