Artisten Theoz intog Råda rum med dubbla konserter

Med två slutsålda konserter intog Theoz Råda rum i Mölnlycke under lördagen. För första gången uppträdde han med körer på scen: Råda Rockers och Råda Rebels.
– Jag vill ju sprida glädje och bra energi, säger Theoz och berömmer barnkörerna för att de var så duktiga på genrepet.

ANNONS
|

Stämningen är koncentrerad. Barnkörerna Råda Rockers och Råda Rebels står uppställda bakom artisten Theoz som sjunger för att testa ljudet. Ingen verkar tänka på de grönskande träden och sommarvädret på utsidan. Körledaren Kristian Hvitfelt instruerar barnen hur de ska gå och uppmärksammar dem på när de ska lyssna lite extra.

Kompisarna Ella, Norabelle och Harriet sjunger i kören Råda Rockers och har sett fram emot den här dagen:

– Han är faktiskt en av mina favoritartister, fastslår Ella Forsberg och låter Harriet Hammarfelt fylla i:

– Det känns kul och roligt!

Norabelle Larsson gör det klart att de alla är fans sedan tidigare och att det är roligt att få se Theoz på nära håll. De är även övertygande överens om att favoritlåten är ”Theori” eftersom den inte har spelats lika mycket som exempelvis ”Som du vill” och ”Mer av dig”.

ANNONS
Körledaren Kristian Hvitfeldt instruerar barnen hur de ska gå när det är dags att gå upp på scenen.
Körledaren Kristian Hvitfeldt instruerar barnen hur de ska gå när det är dags att gå upp på scenen. Bild: Julia Lagergren

Trots att konserten varit inbokad sedan länge, var det inte bestämt att körerna skulle vara med från början. Körledaren Kristian Hvitfeldt berättar att det tog lite tid att få svar på om de kunde vara med, men att de nu har tränat in tre låtar: ”Theori”, ”Mer av dig” och ”Som du vill”.

– Theoz är en stor favorit. Barnen kan ju de här låtarna utan och innan, men vi började träna för ungefär två månader sen, förklarar han och tillägger:

– Det känns jätteroligt! Det kommer bli roligt och glittrigt i showen med barnen och det är kul för alla föräldrarna, säger han och ler.

Theoz tar med sig familjen på turnén

Även artisten själv och hans familj verkar mycket nöjda. I trappan på vägen upp till logen lovordar de det mysiga utrymmet på andra våningen. Theoz, som egentligen heter Theodor Haraldsson, reser nämligen med sin familj under turnén:

– Både mamma och pappa är med och jobbar. Och sen så har vi ju brorsan som också alltid är med och jobbar. Och kusinen är alltid med. Kusinen och min bästa vän. Så det blir som en familj, det är en väldigt härlig stämning hela tiden, berättar han uppriktigt.

Trots att den sjuttonåriga artisten har uppträtt på såväl Melodifestivalen och Diggiloo är det flera premiärer idag. Theoz berättar att han aldrig uppträtt med kör på scen tidigare – och han har heller aldrig spelat i Mölnlycke.

ANNONS

– Det känns jättebra och jag ska väl bara försöka sprida så bra energi som möjligt där nere och mixa lite med dans och få folk att dansa med och sjunga med, säger han eftertänksamt. Han är nämligen inte van vid en helt sittande publik.

Eftersom dagens slutsålda konserter ingår i hans sommarturné, kommer det fler chanser att se artisten i närheten av Mölnlycke i sommar.

– Det känns skönt att ha en sommar där man får göra sin egna lilla grej, för det saknade jag lite förra året. Att få liksom köra alla sina egna låtar och få träffa dem som är där för att kolla på mig, förklarar Theoz och ler.

Maja Connat och syskonen Junie och Filip Hamrehjelm har inte sett Theoz uppträda live tidigare.
Maja Connat och syskonen Junie och Filip Hamrehjelm har inte sett Theoz uppträda live tidigare. Bild: Julia Lagergren

Theoz är barnens favorit

Redan 90 minuter innan konserten ska börja, börjar kön utanför konsertsalen växa. Maja och hennes grannar Junie och Filip har inte sett Theoz uppträda tidigare. Men de vet varför de valt att komma hit idag:

– Man blir glad, säger Junie Hamrehjelm självklart.

Har ni någon favoritlåt?

– Mer av dig, säger Maja Connat bestämt.

Alice Modig som är 5 år, har rest från Nödinge med pappa Sebastian för att gå på konserten. Hon har lite svårt att svara på vad det är som hon gillar med artisten, så pappa Sebastian hjälper henne på traven:

ANNONS

– Du tycker ju att han ser snäll ut.

Alice nickar medhållande och svarar snabbt på frågan om vilken favoritlåt hon har, innan de går in för att hitta några bra sittplatser:

– Mer av dig!

LÄS MER:Med fingrar känsliga för grönt: ”En plätt på jorden som vi har till låns”

LÄS MER:Rävlanda AIS ber om ursäkt efter rekordförlusten

LÄS MER:En hawalaförmedlare greps på Landvetter – försökte smuggla ut miljoner i olika valörer

ANNONS