Rävlanda AIS ber om ursäkt efter rekordförlusten

Rävlanda AIS var hoppfulla inför torsdagens bortamatch mot bottenlaget från Borås, Byttorps IF. Men matchen blev allt annat än vad de tänkt sig – storförlust som slutade med 7-2. Nu ber laget om ursäkt för den ”genanta insatsen”.

|

”Vi ska se tillbaka på detta som vändningen i Byttorp, energi nu!” sa en beslutsam Christian Skytting, tränare i Rävlanda AIS, i pausvilan i matchen mot Byttorps IF.

Härryda-laget åkte till Borås i hopp om att hämta hem sin andra seger för säsongen i division 5 västra, inte så konstigt med tanke på att Boråsarna hade fyra raka förluster och låg sist på noll poäng. Men i halvlek stod det 4-1 till Boråsarna och det var ett frustrerat Rävlanda AIS som mobiliserade en sista kraftansträngningen i paus.

Men vändningen kom aldrig, domaren hann knappt blåsa i visselpipan för andra halvlek när Byttorps IF punkterade matchen med ett femte mål, det skulle sluta med en 7-2 seger för Boråsarna.

– Vi tackar för lektionen, vi försökte i paus få energi men vi kom aldrig upp i energi, sade den något uppgivne tränaren Christan Skytting efter matchen.

Vad tänkte du när Byttorps IF direkt efter paus fick in ytterligare en boll?

– Då går luften ut, vi försökte samla kraft och få momentum, men så går det emot oss och det var väl signifikant för hela matchen. Vi är inte påkopplade och då blir vi också straffade.

Och hur känns det efter en så stor förlust?

– Det känns jävligt tungt. Vi är lediga i helgen så vi får försöka samla krafter och komma tillbaka i nästa vecka.

Ber om ursäkt på sociala medier

Tränaren Christian Skytting var inför matchen hoppfull. Planen var att sätta ett hårt tryck på ett förlustdrabbat Byttorps IF, få in tidiga mål och vinna den mentala striden mot Boråsarna som innan match hade noll poäng i sitt tabellfönster. Istället blev det precis tvärtom.

– Jag har spelat fotboll i 22 år och har aldrig i seniorsammanhang förlorat med mer än fem bollar, så det är speciellt, säger Christian Skytting.

Underskattade ni motståndet med tanke på att Byttorps IF låg sist i tabellen?

– Jag tror inte det handlar om det, de är duktiga och det kändes inte som vi mötte ett bottenlag. Nu släpper vi detta och tar en ny kula på måndag.

Lagets skriver på sitt Instagramkonto efter matchen:

”Först och främst vill vi be om ursäkt till alla våra supportrar som åkte till Borås och vittnade vår genanta insats igår. Finns inga ursäkter. ”

I och med förlusten halkar Rävlanda AIS ner till tionde plats i tabellen. Nu är det nya tag för Härryda-laget, nästa match går av stapeln lördag 20 maj klockan 13:00 mot Lödöse Nygård IK. Lödöse ligger liksom Rävlanda på fyra poäng i tabellen.