Tuff start för Landvetter IF: ”Vi tror på vår spelidé”

Det har blivit en minst sagt tuff inledning för Landvetter IF i nya division 3. Men tränaren väljer att se det positiva.
– Det har varit positiv stämning inom laget och vi tror på vår spelidé, säger Kenny Sigeskog.

ANNONS

Tre raka torsk, ett mål framåt och hela femton (!) bakåt – inledningen på nya division 3 har varit tuff för Landvetter IF. Som likt många av lagen har damlaget blivit nedgraderade från tvåan förra året.

– Det är i princip samma serie med många bra lag, konstaterar tränaren Kenny Sigeskog.

Och det är inte bara serien som är en nyhet. Även truppen som Sigeskog leder har genomgått många förändringar.

– Vi har slått ihop juniortruppen med seniortruppen för vi var lite kort om spelare förra säsongen, vi var väldigt beroende av få spelare.

Förändringarna är något som tränaren har vant sig vid efter sex år vid rodret som huvudtränare för Landvetter IF.

ANNONS

– Många av tjejerna är väldigt unga när de kommer upp och lockas ofta av saker utanför fotbollen. Ibland handlar det om att kompisen slutar eller att man börjar studera på annan ort, och då är det inte så konstigt att man lägger av. Men det hade varit kul att få in lite äldre spelare så det blir lite variation i åldrarna, säger han.

Och inför matchen mot Utbynäs på lördag så är Landvetter IF förberedda på ytterligare en svår utmaning.

– Det har varit tuffa matcher mot dem. De slog oss båda matcherna vi spelade förra året. Och de vann med 6-0 i deras senaste match. Så det kommer bli tufft. Men vi ska göra vårt bästa för att göra en bra insats.

Just nu ligger Landvetter IF sist i serien men Sigeskog hoppas att tabellen så småningom kommer förändras positivt å Landvetters vägnar.

– Vi hoppas vi kan göra bättre ifrån oss. Vi håller på att få tillbaka lite spelare och det kommer ge oss större konkurrens i truppen. Vi har analyserat vad som gått fel och det gäller att vi får de bitarna på plats. Stämningen är god och vi tror på vår spelidé.

LÄS MER:Nya ägare till villa i Landvetter – 5 300 000 kronor blev priset

LÄS MER:Kenyansk delegation besöker skolor i Härryda kommun: ”En ögonöppnare”

LÄS MER:Boende i Landvetter känner sig nedtystade – kan ej kommentera på Instagram

ANNONS