Rävlandas tränare Skytting bergsäker efter motig start: ”Det kommer vända”

Ikväll nalkas det derby på Bråtaredsvallen i Rävlanda för division 5-laget som fått en motig start.
– Det handlar bara om att steppa upp och göra jobbet. Så kommer det att vända, säger tränaren Christian Skytting till Härryda-Posten.

ANNONS
|

Efter förra säsongen var glädjen stor i Rävlanda AIS. För första gången på 15 år var det dags för laget att ta klivet upp till division 5. Starten har varit en ögonöppnare som spelade oavgjort i premiären och fått se sig bli besegrade i de två efterföljande matcherna. I skrivande stund kamperas det på plats 10 rakt på nedflyttningssträcket.

Men lagets tränare Christian Skytting hänger inte läpp – inte minst för att det på fredagskvällen är derbydags på Bråtaredsvallen mot Bollebygds SK.

– Vi möttes ju för två år sedan i sexan. Då var det en drabbning. Nu kommer vi från att vi har ett poäng på tre matcher och en negativ trend som vi vill bryta på något sätt.

ANNONS

Inledningen av säsongen har varit lite motig. Skytting säger dock att han inte är orolig givet att endast 3 av 22 omgångar har spelats.

Är det serienerver som spökat?

– I premiären var det nog nerver som gjorde det. Och sen så har vi mött två ganska bra lag. Senast mötte vi Trollhättan Syrianska SK som var ett nummer för stora där och då. Mot Trollhättan IF var det en väldigt jämn match som kunde gå åt vilket av som helst. Men vi kände att om vi kommer upp i den nivå vi kan så kommer vi nog kunna ta poäng i alla matcher.

Självbilden är som bekant en faktor i alla idrottsliga prestationer. Den är det inget fel på, menar Christian Skytting.

– Vi ska vinna varje match och vi har en stark tro på oss själva som grupp. Och har ganska högt satta mål för att vara en nykomling i gruppen. Så det är klart att det påverkar ju när det går negativt resultatmässigt.

Att matcherna inte gått Rävlandas väg är inte det enda som gnager.

– Nu har vi inte presterat så som vi vill. Och det är väl det som är den stora biten. Hade vi presterat bra och ändå förlorat så hade vi ändå varit trygga i det. Då hade vi inte ens börjat fundera på det. Nu har vi spelat under våran förmåga och det sätter sig i spelarna. Men det handlar bara om att steppa upp och göra jobbet. Så kommer det att vända.

ANNONS

Finns det någon spelare som har överraskat hittills under säsongen?

– Vi tycker att en av våra mittbackar, Elias Andersson, har fortsatt ta ett kliv. Han kom in förra året och fick pris som årets genombrott och har väl fortsatt ta ett kliv. Det är han som håller mig på bänken.

Hur känns det med stödet från Rävlandaborna då, hittills?

– Jo, men det får vi se här ikväll, hur mycket som folk kommer upp och tittar på oss. Det är väl jättepositivt runt omkring att prata fotboll och ha gjort det under en längre tid i samhället. Så det är roligt.

Avspark mot Bollebygd blir det klockan 19 på Bråtaredsvallen i Rävlanda.

Uppdatering 22:28 5 maj:

Rävlanda skrällde och segrade över gästerna med 5-1 och parkerar sig på en trygg sjätteplats i tabellen med fyra poäng.

LÄS MER:Liverapport: Följ matchen mellan SK Mjörn–Rävlanda AIS

LÄS MER:Sanatoriet i Rävlanda väntas göras om till bostäder – men byggnaden bevaras

LÄS MER:Pengaregn över idrottsföreningar i Härryda

LÄS MER:Rävlanda AIS vann kvalet – spelar division 5-fotboll nästa år

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS