Pixbos Linnea Wilhelmsson missar resten av säsongen

Både damerna och herrarna är igång för fullt igen efter lite juluppehåll. Så också Pixbosvepet. Följ med på det senaste från Pixbo Wallenstam.

ANNONS
|

Efter över ett års frånvaro gjorde Amanda Berggren comeback i SSL under den gångna helgen, när Pixbodamerna var tillbaka i spel efter juluppehållet.

– Det kändes lite som att jag svävade på moln, har hon sagt till Härryda-Posten.

Återkomsten efter korsbandsskadan glädjer naturligtvis också tränaren Jonas Gustafsson.

– För oss som lag blir det som ett nyförvärv av högsta SSL-klass vilket ger en boost inför andra delen av säsongen, säger han.

Matchen mot Åkersberga vann Pixbo med 5–3, men Gustafsson är ändå inte helt tillfredsställd med utfallet av matchen.

– Vi tar 79 avslut men gör fem mål vilket givetvis inte är bra. Samtidigt är de tajta i sitt försvarsspel och spelar upp sin målvakt otroligt bra.

ANNONS

Nyförvärvet debuterade i SSL

Ellen Lundin, som tagits in till Pixbo på dubbellicens och därför är tillgänglig för spel i både Pixbo och Lockerud, gjorde sin första match i den rödvita dressen.

– Hon är född 2005 men är redan nu en färdig SSL-spelare. Hon gjorde en fin debut, men vi får se hur mycket hon kommer vara med framöver då det är Lockeruds verksamhet som går i första hand.

Vad är framtiden för henne i Pixbo?

– Vi kommer prata med Ellen om framtiden senare, nu är fokus bara på ett utbyte för denna säsong.

Veckans Pixbosvep kommer också med dystra nyheter. Backen Linnea Wilhemsson som varit borta från spel ett tag har fått svar på sin magnetröntgen.

– Den visade en stressfraktur i foten vilket innebär att hon tyvärr blir borta resten av säsongen, säger Gustafsson.

VM-hjälten är tillbaka för fullt

På herrsidan har en VM-hjälte och en av Pixbos absolut viktigaste spelare spelat de senaste matcherna efter ett skadeuppehåll.

– Det betyder naturligtvis otroligt mycket för vårt försvarsspel att Jon är tillbaka i kassen. Han har presterat bra och gjorde några avgörande räddningar i rätt läge av matchen mot Mullsjö, menar tränaren Patric Löfborg.

Pixboherrarna kommer senast från två raka segrar mot Dalen och Mullsjö och tycks ha lämnat en tid av mycket skador och sjukdomar bakom sig.

ANNONS

– Nu känns det som vi för första gången på länge har en både frisk och skadefri trupp. Patrik Gustavsson är tillbaka i full träning och kommer ganska snart att vara helt matchklar också, säger Löfborg.

I matchen mot Storvreta i slutet av december lyckades Pixbo locka till sig nästan 1300 åskådare, långt över Pixbos publiksnitt. Nu hoppas Löfborg att Pixbos senaste segrar ska ge ringar på vattnet.

– Det höjde stämningen i hallen mot Storvreta, så jag hoppas att publiken fortsätter att komma till hallen för att se på bra innebandy, säger han.

SSL-spelarna Jakob Heins och Benjamin Schill vann i helgen Gothia Innebandy cup med B18-klassen. Schill är också tillsammans med Daniel Kalentun, Albin Flöjner, Oscar Hammarqvist och Gustav Lindberg uttagna att U19-landslaget under Polish Cup 2-5 februari.

Till damernas VM-kval i Lettland 31 januari till 4 februari är Emma Stenberg, som gör landslagsdebut, Moa Andersson, Cajsa Elm, Klara Loneberg och Ida Sundberg från Pixbo uttagna.

Nästa match för Pixbo Wallenstam:

Damer: Warberg IC hemma, 13 januari 19:00

Herrar: Jönköping IK hemma, 15 januari 14:00

Har du fler tips på Pixbonyheter? Mejla redaktionen@harrydaposten.se

LÄS MER:Härryda-Posten lanserar Pixbosvepet – för att ge läsarna en unik inblick i lagen

LÄS MER:Inget köp av idrottshall vid Mölnlycke fabriker – för nu

LÄS MER:Möt Pixbo Wallenstams innebandystjärna Eliska Krupnova

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS