Pixbo Wallenstam byter namn – till Pixbo IBF och IBK

Det är inget försenat aprilskämt. Under torsdagskvällen höll innebandyklubben Pixbo Wallenstam årsmöte. På dagordningen – ömsa skinn och byta namn. För ett visst välkänt fastighetsbolag är det slutet på en namnresa.
– Det är nya förutsättningar och nya utmaningar, säger Pixbos styrelseordförande Adam Lindberg.

ANNONS
|

Efter över 20 år har innebandyklubben Pixbo och fastighetsgiganten Wallenstam bestämt sig för att göra slut. I alla fall när det kommer till namnet. Under torsdagskvällen fattade Pixbo Wallenstam IBF/IBK beslutet att ändra namn. Samtidigt meddelades det att Wallenstam och Pixbo IBF/IBK undertecknat ett nytt flerårigt samarbetsavtal.

Pixbo Wallenstam är från och med nu ett minne blott. Istället blir klubbens nya namn helt sonika Pixbo IBF och Pixbo IBK.

Adam Lindberg, styrelseordförande i Pixbo, berättar för Härryda-Posten att namnbytet är kulmen på en diskussion som pågått i nästan ett decennium.

– Vi har haft en gemensam syn om att titta på en framtid där vi jobbar vidare tillsammans, men där Wallenstam väljer att inte exponera sig via föreningen.

ANNONS

Lindberg beskriver processen som en gemensam process med sin största sponsor.

– Wallenstam har under flera år sagt att de vill trappa ner med sponsringar, och då är detta ett naturligt steg. Men de vill fortsätta vara med och stötta vårt arbete med ungdomar och vårt åtagande i Härryda.

Fastighetsbolaget kvarstår dock som huvudsponsor.

– Jag tror att det är bra för båda parterna. Wallenstam vill ju att vi ska klara av och stå på egna ben. Det blir en förändring för oss. Men det är klart att det påverkar oss i vårt arbete framöver. Det är en förändring som är klart kännbar.

Innebär detta att Wallenstam går in med mindre pengar än tidigare?

– Det är en mindre peng, absolut. Det är så de vill göra.

Pixbo omfokuserar på egna talanger, före internationella rekryteringar

Adam Lindberg menar dock att det finns ömsesidiga fördelar att inte heta ett varumärke.

Innebär detta neddragningar i verksamheten och färre offensiva satsningar med spelarrekryteringar?

– Vi gick in i verksamhetsåret med en budget som inte var i balans. Nu har vi bankat igenom en ny budget som är i balans. Vi har gjort extremt mycket arbete det här året. Det har varit ett fantastiskt år att komma dit vi är nu. Att se över förutsättningarna utifrån de intäktsmöjligheter vi har, då får man se att man får mätta kostymen efter det man har.

ANNONS

Pixbo kommer därmed att satsa än mer på sina egna ungdomar och spelarutveckling.

– Vi vill satsa på våra ungdomar. Det hände en hel del förra året med unga spelare som kom upp. Vi ser att vi kommer arbeta mer med ungdomssidan och kanske inte jobba så mycket med externa spelare som kommer utifrån, på sikt, säger Lindberg och fortsätter:

– Varför inte ge de talanger som kanske inte ännu blommat ut en chans att blomma ut på allvar. Istället för att man slutar i förtid.

Pixbos styrelseordförande ser en framtid där föreningen kommer bli mer lokalt förankrad i regionen.

– Det tror jag på sikt är bättre än att ha väldigt mycket spelare som kommer från hela världen.

Wallenstam fortsätter stötta Pixbo

I ett uttalande under torsdagskvällen skrev Wallenstam att de stöttar namnändringen och att fastighetsbolaget kommer att fortsätta stötta Pixbos verksamhet:

”Wallenstam är en stolt sponsor till Pixbo sedan många år. I över 20 år har Wallenstam ingått i namnet. Mycket har utvecklats och förändrats under åren och klubben befinner sig nu i en varumärkesresa där de definierar sin vision och framtida roll. Som en följd av detta har vi gemensamt kommit fram till att Wallenstam utgår ur namnet. För Wallenstams del är det viktiga för oss att klubben fortsätter att erbjuda barn och ungdomar i området ett meningsfullt sammanhang med gemenskap och bra idrottsupplevelser. Vi ser positivt på Pixbos varumärkesutveckling och val av nytt namn.”

ANNONS

LÄS MER:Drömjobbet var för svårt att tacka nej till – nu ska Pixbo vinna SM-guld

LÄS MER:Lämnade Pixbo efter lönebråk – Jonas Gustafsson har två nya uppdrag

LÄS MER:Tunga tårar när Pixbo föll – på mållinjen

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS