Lämnade Pixbo efter lönebråk – Jonas Gustafsson har två nya uppdrag

Trots ett infekterat lönebråk med Pixbo tog förra tränaren Jonas Gustafsson damlaget hela vägen till SM-final. Nu är det klart att den förra detta Pixbotränaren har klart med inte bara ett utan två nya uppdrag.

ANNONS
|

Den före detta SM-tränaren för Pixbos damlag går tillbaka till Warberg IC, men inte som tränare. Däremot kommer han att ingå i tränarstaben och jobba med individuell spelarutveckling. Gustafssons roll är skräddarsydd för Warbergs organisation.

– Mitt huvudsakliga uppdrag kommer handla om spelarutveckling och utöver det kommer vi ha en löpande dialog om det finns andra delar jag kan bidra med. Att fokuserat kunna stötta och pusha motiverade spelare individuellt i deras utveckling känns inspirerande, säger Jonas Gustafsson i ett pressmeddelande.

Gärningen i Pixbo Wallenstam har inte varit förgäves.

– Jag har haft ett par utvecklande och väldigt roliga säsonger i Pixbo Wallenstams damlag. Men nu känns det bra att vara tillbaka i Warberg. Warberg är en av Sveriges bästa föreningar sett till organisation och förutsättningar för att bedriva elitverksamhet, säger Gustafsson.

ANNONS

Jonas Gustafsson har redan börjat sitt nya uppdrag.

Tillbaka till rötterna i Varla

Men jobbet i Warberg är inte det enda nya uppdraget för Gustafsson. Han kliver även på som tränare för IBK Varlas damlag i Kungsbacka – tillbaka till laget som han en gång började spela i för 25 år sedan och som han även tränat.

Fredrik Biörsmark, sportchef vid Varla IBK, är glad över att SM-tränaren Gustafsson ansluter till laget.

– Det känns otroligt inspirerande att Jonas Gustafsson med den erfarenhet han besitter valt att vara en del av vår storsatsning på Varla IBK damorganisation. Med den geografiska placering vi som klubb har finns det många talanger som kan utvecklas och bli en del av Varla IBK och våra framtida mål, säger han på klubbens hemsida.

Även Jonas Gustafsson är nöjd.

– Laget är talangfullt och vad jag förstår motiverade att fortsätta utvecklas så det känns spännande att se vad vi kan uppnå tillsammans nästa säsong.

LÄS MER:Trots framgång för Pixbos damlag – tränaren lämnar efter säsongen i protest mot förslag om sänkt lön

LÄS MER:Johanna Edwardh gör Konstfack folkligt

LÄS MER:Tunga tårar när Pixbo föll – på mållinjen

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS