Makalös målfest för flera Härrydalag i helgen

Härrydalagen sprider skräck i sina serier. Under fredag till söndag har Landvetter IS, Mölnlycke IF, Rävlanda AIS, Härryda IF och IFK Hindås krossat motståndet i sina respektive serier. Härryda-Posten har prata med flera av tränarna om segertåget.

ANNONS
|

I fredags var det avspark både för Mölnlycke IF och Rävlanda AIS, det förstnämnda i division 4B och det andra i division 5 Västra. Mot IK Virgo blev det 3-1 och därmed fortsatte de gulas starka seriestartk. För Rävlanda blev det förlösande 5-1 i hemmaderbyt.

Mölnlyckes tränare Alan Wandi gläds åt vinsten, men är inte helt nöjd.

– Efter vinsten i fredags så är vi uppe på 13 poäng efter 5 omgångar. Jag är väldigt glad för det fina starten men vi är långt ifrån nöjda då vi är uppe på 60 procent av vår kapacitet som lag. Vi kan spela bättre och alla är super taggade för nästa match, säger han till Härryda-Posten.

ANNONS

Under lördagen besegrade även Landvetter IS motståndarlaget IK Tord på hemmaplan med 3-1 i andra divisionen Västra Götaland. Det placerar Landvetter på en stabil femteplats i tabellen.

Ronge gav ketchupeffekt åt Rävlanda

Det går inte att beskriva det på annat sätt än att Rävlanda tog sig i kragen och levererade säsongens första vinst – och det med besked.

– Jag tycker inte att det var förväntat men på något sätt så känner jag att nu har det lossnat ordentligt, säger Rävlandatränaren Christian Skytting till Härryda-Posten. Han kallar det för en ”ketchupeffekt” när målgörandet kom igång som planerat. Och ketchupen, ja, det var Viktor Ronge som stod för de två första målen efter att Bollebygds SK drämt in matchens första mål.

– Han visade verkligen vägen genom sitt spel. Han var verkligen påkopplad från start. Victor var så beslutsam, han hade bestämt sig från början och då brukar det bli bra.

– När vi får det att stämma så är det så här bra som vi är. Det är så här vi kan och ska spela, säger Skytting med blicken mot torsdagens match mot Byttorps IF.

IFK Hindås krossade motståndet med 8-1

Under söndagen visade IFK Hindås var skåpet ska stå i division 7A. Med makalösa 8-1 krossades Högaborg Kärralunds FC under pinsamma former på Fagervallen. Hindås gjorde hela fem mål innan Högaborg kom in i matchen med sin enda retur. Och det blev trippel i dubbelmål: Jimmy Ljungkvist, Axel Jönsson och Albin Engerby satte två mål var. Den sistnämnda stod för det första målet.

ANNONS

Lagets tränare Andreas Johansson är minst sagt nöjd med Hindås prestation under söndagen.

Har du varit med om någonting liknande tidigare?

– Inte i så stora siffror kanske. Det är nog det största jag har varit med om.

Hur känner man sig som tränare efter en sån här match?

– Det känns bra. Det är alltid kul.

Johansson menar att det efter halva målsiffran var fritt blås för IFK Hindås.

– Efter fyra-noll eller fem-noll så brukar nästan motståndaren ge upp lite grann. Så då brukar det rinna på lite om man säger så.

Andreas Johansson menar att hemligheten bakom 8-1 är att laget följt sin plan.

– Sen har ju som så att vi har ju ungdomen på vår sida. Rulla bollen snabbt så får motståndarlaget att röra på sig. Då kommer de bli trötta snabbt – och det är så det gick.

Det är svårt att tro efter söndagens bragd, men Johansson menar att det just varit målgörandet som varit lagets problem hittills.

– En sån här islossning är ju gött för självförtroendet givetvis.

Något firande blev det dock inte idag.

– Det får vi ta igen en annan gång, säger IFK HIndås tränare Andreas Johansson.

ANNONS

Bako Löfgren femmålsskytt för Härryda IF

Nästan lika bra som för Hindås gick det för Härryda IF under lördagen: 7-1 mot Tynnered FC i division Göteborg 6C. Segern placerade Härryda på fjärdeplats i tabellen. Bako Löfgren blev femmålsskytt med ett hattrick i första halvan. Tränaren Fredrik Prytz är lyrisk över den rejäla krossen.

– Bakko gjorde ju fem mål igår igen. Det är helt sjukt alltså, han är ju en måltjuv utan dess like.

Laget som brukar spela 4-4-2 med en defensiv mittfältare och en offensiv mittfältare har en fungerande plan – och med Bako Löfgren en målgörare av rang.

– Han har en målförmåga som är utöver, ja det är ju Zlatan-klass alltså.

Om det fortsätter såhär för Härryda IF är avancemang till division 5 inte utesluten.

– Vi har ju pratat lite med killarna om det här och det är klart att vi vill ju hamna i det övre skiktet av ligan. Att gå upp till femman, det är ju ett stort steg också. Nu gick vi från sjuan förra året upp till sexan så att... Det är klart att vi vill avancera upp igenom systemet men det kräver ju mer tid och det kostar klubben pengar och så vidare. Vi är en liten förening och inte så många medlemmar.

ANNONS

LÄS MER:Härryda HK firar 25 år: ”Rörd att stå här idag”

LÄS MER:Rävlandas tränare Skytting bergsäker efter motig start: ”Det kommer vända”

LÄS MER:Advokat kritisk mot uthängning av pojke på Facebook

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS