Carl Bengtström levererade direkt i säsongsdebuten på 400 meter

Inomhussäsongen för friidrottarna har smugit igång och flera aktiva från Härryda har snörat på sig spikskorna för första gången den här vintern, vilket resulterat i flera fina resultat. Här följer ett axplock av vinterns resultat.

ANNONS
|

Landvetterbon och Öisaren Carl Bengtström, en av landets största friidrottstalanger, säsongsdebuterade på 400 meter i samband med Quality Hotel Games i Växjö under lördagen.

23-åringen dominerade loppet från start till mål och segertiden skrevs till 46.26, vilket placerar honom som fyra i världen i år.

Tiden var dessutom bara ett par tiondelar långsammare än säsongsdebuten vid samma tävling ifjol. Och i fjol vet vi att att han krossade det svenska rekordet på distansen när han tog ett bragdartat VM-brons senare under säsongen.

Tidigare i januari säsongsdebuterade också den svenska rekordhållaren i stavhopp, Michaela Meijer från Mölnlycke. Öisaren som hade en riktigt strulig fjolårssäsong tog sig över 4,45. Så högt har hon inte hoppat sedan i juli 2021.

ANNONS

Trestegstalangen och Mölnlyckebon Oskar Weidenholm hoppade under söndagen 14,94 i Växjö, bara någon decimeter från hans personliga rekord. Den 21-årige Mölndalsatleten toppar därmed årsbästastatistiken i Sverige i år.

Madeleine Winberg från Mölnlycke som varit extremt skadeförföljd de senaste åren drämde till med ett personligt rekord på 60 meter direkt i säsongsdebuten förra helgen. Med tiden 7,73 raderade 22-åringen tävlandes för Mölndals AIK ut ett 5 (!) år gammalt personligt rekord på distansen. För fem år sedan räckte tiden 7,74 till ett USM-guld på samma distans.

15-årige Eskil Fernström från Landvetter, också han tävlandes för Mölndals AIK, är med nya personliga rekordet 7,26 landets tredje snabbaste 15-åring på 60 meter den här säsongen.

Samuel Pihlström från Landvetter tog ett suveränt kliv i utvecklingen ifjol och sprang med tiden 3.37,23 på 1500 meter in som sjua genom tiderna i Sverige på distansen. Han har dock ännu inte synts till på tävlingsbanan den här säsongen.

LÄS MER:Jonas Böhlmark tar sig genom Europa för ökad kunskap kring bipolär sjukdom

LÄS MER:Sorlet vittnade om en utställning på Nemeshallen som inte blickar bakåt

LÄS MER:Olika sorters semlor populärt inslag hos Källarbacken i Hällingsjö

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS