Två av OK Landehofs eldsjälar prisade av Rotaryklubben

Landvetterborna Desiré Rex och Fredrik Körle överraskades och tilldelades 5 000 kronor var av Landvetter-Råda Rotaryklubb. Detta tack vare ett ihärdigt arbete inom OK Landehof.

ANNONS
|

Under måndagen delade Landvetter-Råda Rotaryklubb ut sitt årliga stipendium om 10 000 kronor. Årets stipendiater är Landvetterborna Desiré Rex och Fredrik Körle vid orienteringsklubben OK Landehof.

När de anlände till Hällsnäs Hotell & Restaurang var de intet anande om att de snart skulle bli 5 000 kronor rikare. Utdelningen var en överraskning och båda två trodde att de enbart skulle presentera klubbens verksamhet för Rotary-klubben.

– Jag älskar överraskningar och stipendiet delar vi ut utifrån förutsättningen att man ska ha gjort en behjärtansvärd insats för barn och ungdomar. Det är inget som säger att just idrottsföreningar får det, men i detta fallet så känner vi att det är rätt, säger stipendieledamoten Per-Arne Nilsson och tillägger:

ANNONS

– Det var på invigningen av Härryda-Posten som jag träffade Landehofs ordförande John Johnsson. Vi slängde käft där och det var upprinnelsen till detta.

De prisade Landehofs-medlemmarna Desiré Rex och Fredrik Körle presenterade verksamheten och förklarade att Landehof är en bred förening. Föreningen har strax under 600 medlemmar och är med i fem olika idrottsförbund.

– Det är väl roligt att träffa oss och de vill veta mer om våran verksamhet, säger Fredrik Körle innan presentationen, och Desiré Rex tillägger:

– Vi håller ju på med andra idrotter än orientering också, som skidor och skidskytte.

Hysch-hysch inför utdelningen

Efter presentationen var det dags för överraskningen, och ingen av stipendiaterna hade en aning om detta.

– Jag blev väldigt förvånad och jag tycker det är väldigt roligt att man blir uppskattad för de ideella krafterna som man lägger ner och som vi gör för att barn, ungdomar och andra vuxna för att de ska få glädje av information och kunskap, säger Desiré Rex.

Vad ska du göra med pengarna?

– Jag har inte hunnit fundera på vad jag ska göra med pengarna än. Jag får väl köpa mig något jag inte skulle gjort annars.

En som dock visste om att de två eldsjälarna skulle prisas var OK Landehofs ordförande, John Johnsson, som berättar för tidningen att han både är ödmjuk och stolt över att vara ordförande över en förening med så duktiga verksamhetsledare.

ANNONS

– Det är en klubb med fantastisk kraft och framåtanda. Jag skulle kunna uppbåda minst några till verksamhetsledare, men till slut så valde vi Fredrik och Desiré.

LÄS MER:OK Landehof fortsätter skörda framgångar i skidspåret – med och utan gevär

LÄS MER:Succé för utlämning av kartonger för att hjälpa

LÄS MER:Rotary och Lions samlade in pengar till barn i Ukraina

ANNONS