Smakar det så kostar det – Råda Säteri över budget

Kommunen hade planerat för att en framtida krögare skulle investera i ett nytt toppmodernt restaurangkök på Råda Säteri. Men intresset verkar svalt. Nu vill förvaltningen att kommunstyrelsen tillskjuter miljonbelopp.

ANNONS

23 miljoner kronor räcker inte. När kommunstyrelsen sammanträder i veckan har politikerna att ta ställning till ytterligare miljoner för renoveringen av den kulturhistoriska byggnaden i Mölnlycke. Detta då kommunen insett att den modell som valts i planeringen, det vill säga att låta en framtida hyresgäst ska stå för vissa investeringar i det planerade toppmoderna köket, inte visat sig vara en framgång. Köket behövs till den restaurang som kommunen vill ska bedrivas av en extern aktör.

Nu föreslår förvaltningen att kommunstyrelsen tar beslut om ytterligare 1,8 miljoner kronor eftersom tjänstemännen insett att: ”Under arbetet med att få en hyresgäst till mangårdsbyggnaden har det [...] framkommit att vissa restauratörer har som affärsmodell att inte göra denna typ av investering i byggnader där de är hyresgäst.”

ANNONS

Förvaltningen menar att ”resterande köksutrustning måste beställas så snart som möjligt” eftersom målsättningen är att få klart med en krögare under hösten 2023 så att det kan hållas julbord.

Kommunstyrelsen väntas fatta beslut på torsdag.

LÄS MER:SD bjuder in till fika efter dissen av kenyanska delegationen på kommunfullmäktige

LÄS MER:Majbrasorna välkomnade våren – så firades Valborg i Hindås och på Wendelsberg

LÄS MER:Thorwaldsson hyllade M-styrda Härryda kommun

ANNONS