Seriebrottsling gick till blodig attack med kofot i Mölnlycke – döms

En man i 20-årsåldern jagade och slog en man blodig med en rostig kofot i Mölnlycke. Brottet var bara en av många som mannen begick under 2020. Nu dömer Göteborgs tingsrätt mannen på flera av åtalspunkterna.

ANNONS
LocationMölnlycke|
|

Offret, en man i 20-årsåldern, hade bestämt träff med en tjejkompis i Mölnlycke – trodde han. Utan förvarning attackerades han med en svingande kofot av en man i motorcykelhjälm. Offret försökte fly den attackerande mannen som försökte tvinga ner honom på knä.

Gång på gång sprang mannen i 20-årsåldern ifrån den attackerande mannen men blev ikappsprungen och tvungen att försvara sig mot mannens slag. Han fick motta slag av kofoten på ben, armar och i magen. Efter flera minuters kamp lyckades offret fly in i sin bil och han såg gärningsmannen köra iväg på en motorcykel.

”Han skrek att någon försökte döda honom”

Samtidigt, på en frisörsalong i Göteborg ringde det i en mobil. Offret ringde sin vän och skrek: ”Att någon försöker döda honom” och att han behövde hjälp. Offret var mycket rädd och skärrad, enligt vännen, som mötte upp den misshandlade vännen på en restaurang kort efter attacken.

ANNONS

De ringde strax därefter till polisen och mötte upp en polispatrull vid brottsplatsen. Under förhöret kräktes offret flera gånger, chockad över händelsen och oförstående inför varför han blivit angripen.

Vad offret inte visste då, var att han blivit lurad till platsen och att misshandeln var planerad. Förövaren och Mölnlyckebon var nämligen bror till kvinnan som offret bestämt träff med och den attackerande brodern hade i telefonkontakt utgett sig för att vara kvinnan när de bestämde träff. Kvinnan berättade i förhör att hennes familj är kontrollerande och att hennes bror tagit hennes telefon, att han kallat henne ”hora” och sagt att hon inte fick träffa mannen mer.

Mannen som misshandlades av brodern uppgav att han, förutom de skador som han fick, blivit rädd för att röra sig ute efter den brutala attacken.

Döms för en rad olika brott

Misshandeln som skedde under sommaren 2020 var bara ett i raden av brott som Mölnlyckebon begick under 2020 och som han nu döms för.

Bland annat ska mannen ha kört drograttfull vid två tillfällen, kört mot färdriktningen på en stulen motorcykel och kört bil efter att han fått indraget körkort.

Göteborgs tingsrätt dömer nu mannen för bland annat grov misshandel, olovlig körning, vårdslöshet i trafik, ringa narkotika brott och rattfylleri. Misshandeln bedöms som grov eftersom offret känt allvarlig rädsla för sitt liv och gärningsmannen har visat särskild hänsynslöshet och råhet.

ANNONS

Mölnlyckebon döms till ett år och tio månaders fängelse men ska också betala ett skadestånd till offret på 22 700 kronor för kränkning, sveda och värk.

LÄS MER:Härrydabo döms för tiotalet brott

LÄS MER:Hälften av ambulanserna hinner inte i tid till Härryda kommun

LÄS MER:Bygglovsnämnden i Härryda kommun granskas av JO

ANNONS