Så många elever börjar preliminärt på Hulebäcksgymnasiet hösten 2023

Den preliminära gymnasieantagningen är klar. Hulebäcksgymnasiet är tillsammans med Hvitfeldtska gymnasiet det näst största gymnasiet i Göteborgsregionen, sett till antal elever.

ANNONS

Gymnasiechefen på Härryda kommun, Camilla Ahlin, berättar för Härryda-Posten att hon är nöjd med resultaten.

– Det är jättegoda resultat och enligt förväntan också, hur vi brukar prestera, säger Camilla Ahlin.

Av de 27 gymnasieskolor som finns i Göteborgsregionen ligger Hulebäcksgymnasiet på delad andra plats med Hvitfeldtska gymnasiet gällande hur många elever de preliminärt tar emot till hösten – hela 588 elever.

Vad är då Hulebäcksgymnasiets framgångsrecept? Camilla Ahlin säger att det mest vitala är det löpande arbetet.

– Jag tror det viktigaste är det vi gör dagligdags i verksamheten. Att man håller hög kvalitet i alla delar av utbildning och undervisning och framför allt att lärarna är väldigt engagerade och jobbar relationsinriktat mot eleverna, och att de är både skickliga i ämnet men också skickliga på att möta ungdomar och se till helheten och deras behov.

ANNONS

Hulebäcksgymnasiet hade preliminärt 0,91 sökande per plats, vilket placerar gymnasieskolan på sjätte plats av de kommunala gymnasierna i Göteborgsregionen.

De högsta preliminära antagningspoängen i Härryda återfinns på ekonomiprogrammet på Hulebäcksgymnasiet, där 248 poäng var gränsen utav max 340 poäng. Det följer delvis trenden i Göteborgsregionen där ekonomiprogrammet har flest behöriga sökande. Av alla linjer i Härryda har de som sökt naturvetenskapliga programmet på Hulebäcksgymnasiet högst medelvärde på sina betyg med 282,56 poäng.

I Göteborgsregionen är det flest som har blivit preliminärt antagna till samhällsvetenskapsprogrammet, 2 197 elever, och minst antal antagna till marinteknikutbildning, två stycken. Tätt följt av samhällsvetenskapsprogrammet kommer ekonomiprogrammet med 2 165 preliminärt antagna och sedan naturvetenskapsprogrammet med 1 612 preliminärt antagna.

LÄS MER:Härrydabonde misskötte djuren – hotas med böter

LÄS MER:Thomas Ravelli körde för fort – blev av med körkortet

LÄS MER:Landvetterstjärnan öppnar upp om övergreppen

ANNONS