Thomas Ravelli körde för fort – blev av med körkortet

Thomas Ravelli färdades i 101 kilometer i timmen på en 70-väg. 94-hjälten blev därför av med körkortet.
– Jag slarvade, säger han.

ANNONS

Sportbladet var först med att rapportera om att den före detta fotbollsmålvakten, som är bosatt i Mölnlycke, har blivit av med körkortet.

Blåvitt-ikonen berättar att han var på väg hem från ett besök på en fotbollsskola för barn och unga i Karlstad när fortkörningen ägde rum.

I höjd med Stallbackabron på E45:an, närmare bestämt.

– Då ändrades skylten, det missade jag. Vägen var bred och det var ingen konkurrerande trafik, ingen gångtrafikanter eller cyklister. Jag slarvade, det var slarvigt av mig, säger han.

Skylten han missade visade en hastighetsbegränsning på 70 kilometer i timmen. Ravelli, som just färdats på en 100-väg, körde i 101. Det var en fartkamera som fällde honom.

ANNONS

– Jag fick ett bötesföreläggande i september, oktober förra året. Då trodde jag att det var utagerat. Sedan fick jag ett nytt från Trafikverket om att körkortet var indraget, säger han och fortsätter:

– Jag förklarade hur det låg till, att vägen var bred och att det var mitt i natten. Jag hade inte bråttom egentligen, det är bara sådant som händer. Senast jag åkte dit för fortkörning var 1992, sedan dess har jag kört 75 000 mil på 30 år utan att vara involverad i någonting som inte är lagligt eller någon trafikolycka, säger han.

I stort behov av körkort

Kortet blev indraget i två månader.

– Ibland funderar man lite, jag är i väldigt stort behov av mitt körkort. Jag har en hjärtstartare därhemma, får jag ett meddelande måste jag ut med den. Jag har egna företag och föreläsningar som jag behöver bilen till. Hela tillvaron påverkas. Det skrev jag – men de vidhöll att kortet skulle dras tillbaka.

– Det är ett misstag av mig, någonting mer känner jag inte. Jag har haft körkort så länge, kört rally och på Autobahn i Tyskland och inte varit involverad i någonting.

Först i början på maj får han åter köra bil.

Hur gör du nu när du ska ta dig någonstans?

ANNONS

– Jag var i Mölnlycke i dag, då tog jag cykeln. Sedan har jag en moped från 1962 också.

Om det rör sig om längre sträckor blir det desto svårare.

– De kan jag inte ta mig, om jag får frågan om att hålla en föreläsning får jag tacka nej. Mina kundbesök och mina besök hos idrottsföreningar blir lidande.

Hur tänker du kring din egen skuld i det hela?

– Det finns värre saker, men om någon annan är involverad och man är orsak till en olycka – då hade man aldrig förlåtit sig själv, säger han och avslutar:

– Det är sådant som händer. Folk kör för fort varje dag utan att åka fast. Det finns nog ingen vuxen i hela Sverige som aldrig kört för fort. Det är ett jättestort misstag av mig – men den utan skuld får kasta den första stenen.

LÄS MER:Handelsbranschen i Härryda får tillskott – nytt företag startar

LÄS MER:Personbil stillastående på väg 40 — problem i trafiken

LÄS MER:IBF Falun vann på nytt mot Pixbo

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS