Rektor efter slagsmål på Hulebäcksgymnasiet: ”Personalen agerade föredömligt”

Under onsdagen inträffade ett våldsamt bråk på Hulebäcksgymnasiet.
– Det var ett kortare slagsmål och personalen upptäckte det väldigt snabbt och agerade föredömligt, säger rektor Thomas Svensson.

ANNONS
|

Under tidig onsdagseftermiddag utbröt ett slagsmål mellan två elever på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke. Polis tillkallades och en anmälan om misshandel upptogs.

– Vi hade en incident igår där två elever bråkade med varandra. Det var ett kortare slagsmål och personalen upptäckte det väldigt snabbt och agerade föredömligt, berättar Thomas Svensson, rektor för Introduktionsprogrammen och det kommunala aktivitetsansvaret, för Härryda-Posten.

Thomas Svensson berättar att han pratade med de inblandade, båda elever, tog upp information om vad som hänt och därefter fick eleverna lämna skolan. Han påpekar att denna typ av händelser är ovanliga.

– Ja, med tanke på att vi har 1 800 elever så är det väldigt, väldigt ovanligt.

ANNONS

Det finns alltså ingen anledning till oro för elever och föräldrar?

– Nej, absolut inte. Det är vår styrka att det är en väldigt lugn och stillsam skola. I våra utvärderingar får vi de högsta omdömen när det gäller trygghet.

Thomas Svensson betonar dock att det råder nolltolerans för våld på Hulebäcksgymnasiet.

– Vi polisanmäler alltid sådana här saker så att polisen får reda ut det. Det kan vara saker som är straffbart och det är inte skolans sak att hantera det, utan det är rättsväsendet som ska pröva det.

Båda eleverna ska vara välkomna tillbaka på skolan efter sportlovet.

LÄS MER:Misshandel på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke

LÄS MER:Handelsbranschen i Härryda får tillskott – nytt företag startar

LÄS MER:Landvetterbo låste ute kvinna från hennes lägenhet – bebis var kvar i den

ANNONS