Landvetterbo låste ute kvinna från hennes lägenhet – bebis var kvar i den

En man skriven i Landvetter döms till fängelse i två månader för att ha stängt ute en kvinna från hennes lägenhet. Han ska även ha stulit ur en lastbil.

ANNONS
|

Mannen, som är i 40-årsåldern, dömdes under tisdagen av Borås tingsrätt för stöld och egenmäktigt förfarande.

I januari i år stängde han ute en kvinna från hennes lägenhet genom att låsa dörren och hålla emot när hon försökte låsa upp. Hon hölls utelåst i minst en timme – samtidigt som hennes fem månader gamla bebis var kvar inne i lägenheten. Enligt tingsrätten är det bevisat att mannen begick gärningen med uppsåt och han döms för egenmäktigt förfarande.

I oktober förra året påträffades av polis i en lastbil med en ryggsäck innehållande kontanter till ett värde av 1 240 kronor, samt Iphones och Ipads. Mannen hade då, ”tillsammans och i samförstånd” med en annan person brutit sig in i en lastbil och tömt en kassa som varit placerad där.

ANNONS

Mannen hävdade att femhundra kronor av pengarna var hans och att han fått dem av socialtjänsten innan han bröt sig in i lastbilen. Eftersom ägaren till lastbilen påstod att de drygt tusen kronorna motsvarade det som personen brukar ha i sin kassa anser tingsrätten att den nu dömde mannens förklaring framstår som en efterkonstruktion.

Återföll i brott

Mannen förekommer under 42 avsnitt i belastningsregistret och dömdes av Göteborgs tingsrätt i mars 2022 för bland annat olaga hot, ofredande och våldsamt motstånd. Straffet blev fängelse i fyra månader. Han frigavs villkorligt i juni 2022 och hade prövotid kvar när han låste ute kvinnan samt begick stölden.

Det förhållandevis snabba återfallet i brott medför enligt tingsrätten att ingen annan påföljd än fängelse är aktuellt för de två senaste brotten. Mannen ska även betala en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

LÄS MER:Vikingar ska inta Råda säteri i sommar när Hindås teater söker nya skådespelare

LÄS MER:Sportlovsaktiviteter i Härryda

LÄS MER:Personuppgifter i LSS-ärende var synliga – kommunen anmäler sig själv

ANNONS