Råda församling går ut med varning efter falska fakturor

Falska fakturor som erbjuder köp av tjänsten att tvätta gravstenar har skickats ut till Råda församlings medlemmar. Församlingen går nu ut med en upplysning om att de inte är avsändaren.
– Man blir lite frågande till sättet det är skrivet. Man skulle kunna uppleva att det kommer från församlingen, säger Eric Forseström, fastighets- och kyrkogårdschef.

ANNONS
|

Nyligen gick församlingen ut med en varning på sociala medier. Det handlar om ett erbjudande om att köpa tvätt av gravstenar för 790 kronor.

– Anställd här har fått hem brev i brevlådan och vi har även fått några samtal, säger Eric Forseström.

Hur reagerade de anställda?

– Man blir lite frågande till sättet det är skrivet. Man skulle kunna uppleva att det kommer från församlingen. Det stod något om skötsel och har man då gravskötsel via oss kan man tro att det kommer från oss. Sedan kan man tycka att det skulle vara dyrt med tvätt av en gravsten för 790 kronor.

ANNONS

Vad tänker du om att det här har hänt?

– Det klart att det är väldigt tråkigt det här och man får hoppas att ingen går på det.

Eric Forseström är relativt ny på sin tjänst och vet inte om församlingen har haft liknande problem tidigare. Vad han vet har ingen än så länge gått på bluffen.

Hur tar man bäst hand om en gravplats?

– Ta hand om plantering och ogräsbekämpning regelbundet. Vi har också möjlighet att erbjuda två olika skötselalternativ. Man kan gärna ha en dialog med oss om man är osäker så kommer vi med råd och tips.

Tar folk hand om gravarna hos er?

– Jag tycker det är fint och välskött här.

Församlingen skickade med ett tips i samband med upplysningen på Facebook: ”Mycket billigare att tvätta gravstenen med hjälp av kyrkogårdens vattenkranar och en borste.”

LÄS MER:Triathleten Sara Svensk siktar mot Hawaii: ”Tredje gången gillt”

LÄS MER:Så många elever börjar preliminärt på Hulebäcksgymnasiet hösten 2023

LÄS MER:Barnens miljöark har fått nytillskott

ANNONS