Pia Alhäll blir ny kommundirektör i Härryda

Kommunstyrelsen beslutade i kväll att Pia Alhäll blir ny kommundirektör.

ANNONS
LocationMölnlycke|
|

Nuvarande kommundirektör Peter Lönn går i pension våren 2023 och därför har en rekryteringsprocess av en ny kommundirektör genomförts. Kommunstyrelsen i Härryda höll under onsdagskvällen ett extrainsatt möte för att formellt besluta vem som tar över stafettpinnen efter Lönn.

Ny kommundirektör i Härryda blir Pia Alhäll, som i dag är kommundirektör i Falköping. Pia Alhäll har i 17 år jobbat inom kommunal verksamhet. Hon har tidigare jobbat inom skolan i Partille, varit förvaltningschef i Lysekil och sektorchef i Stenungsund och sedan 2020 har hon varit kommundirektör i Falköping.

Pia Alhäll berättar för Härryda-Posten att hon inte hade några planer på att lämna sitt nuvarande jobb i Falköping men att erbjudandet som kommundirektör i Härryda var för lockande för att inte söka.

ANNONS

– Jag har ju tittat på Härryda och det är ju en väldigt duktig och skicklig kommun, så det är klart det är roligt att jobba i en sån kommun! Men sen är det ju så klart närmre för mig eftersom jag bor i Göteborg. Det är hela paketet som känns roligt med Härryda, säger hon.

Vad kommer du bidra med till kommunen?

– Jag hoppas att jag kan bidra med ett gott ledarskap och ett tänkande runt de utmaningar vi har framför oss. Vi har stora utmaningar inom alla kommunala verksamheter idag.

Är det någon särskilt utmaning du vill ta dig an?

– Ja, kompetensförsörjning är ett jätteviktigt och ett stort arbete. Det är en av de större frågorna men sen så klart ekonomin. Med tanke på de här höjda kostnaderna rent generellt så måste man vara effektiv med sina skattemedel. Det tror jag man är i Härryda men man kan jobba tillsammans för att bli ännu bättre och hitta lösningar. Så det hoppas jag kunna bidra med.

Vorberg: ”Ett bra och tydligt ledarskap”

Beslutet om ny kommundirektör fattades under ett extrainsatt kommunstyrelsemöte på onsdagskvällen, den 21 december.

– Vi är säkra på att Pia med sina erfarenheter och kompetens kommer tillföra fortsatt positiv utveckling av kommunen med ett bra och tydligt ledarskap, säger kommunstyrelsens ordförande Per Vorberg (M) i ett pressmeddelande.

ANNONS

Även oppositionsrådet Patrik LInde (S) är nöjd med tillsättningen.

– Pia har en gedigen erfarenhet och kommer att tillföra mycket till Härryda kommun. Det ska bli intressant att se henne fortsätta arbetet med politiken för att fortsätta utveckla kommunen i rätt riktning.

Nuvarande kommundirektör Peter Lönn kommer i vår att gå i pension och Pia Alhäll förväntas ta över i början på april.

LÄS MER:SAS startar direktflyg från Landvetter till New York

LÄS MER:Robotar är redan trofasta medarbetare på Härryda-Postens redaktion

LÄS MER:Nya ägare till villa i Hällingsjö – prislappen: 3 400 000 kronor

ANNONS