Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Olof Ohlsson

SAS startar direktflyg från Landvetter till New York

För första gången kommer det att gå att flyga till New York direkt från Landvetter. Det skriver Swedavia i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Flygbolaget SAS börjar med direktflyg från Landvetter till New York. En unik direktlinje från Västsverige till storstaden, slår Swedavia fast i ett pressmeddelande:

För första gången kommer man till våren att kunna flyga non-stop mellan Västsverige och USA. Det finns starka kopplingar mellan Sverige och USA, och New York har länge stått högt på Göteborgsregionens önskelista över nya direktlinjer från Landvetter.

Anna Strömwall, flygplatschef på Landvetter. Pressbild.
Anna Strömwall, flygplatschef på Landvetter. Pressbild. Bild: Orlando G Boström

– Vi som flygplats har uppdraget att möjliggöra för människor att mötas och säkra rätt tillgängligt för Västsverige. Så fantastiskt roligt att att en av de linjer som vi jobbat så hårt för nu äntligen lanseras. På GOT står vi väl rustade med ny terminaldel för smidigare resande från och till regionen, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport på Swedavia.

ANNONS

Så mycket kommer det att kosta

Flygningarna kommer att trafikeras med ett plan från SAS nya flygflotta som ska ha en reducerad klimatpåverkan på 15-18 procent jämfört med liknande äldre plan. Planet är av modellen Airbus 321 Long Range.

– Klimatomställningen pågår och effektivare flygplan är ett sätt att nå målet om minskade utsläpp. Utöver det pågår omställningen mot fossilfria inrikes flygresor 2030 och utrikes 2045, säger Anna Strömwall.

Flygningarna kommer att genomföras tre gånger per vecka med start i april 2023. Flygresan tar omkring åtta timmar och en biljett kommer kosta från 4 199 kronor i den billigaste kategorin, skriver TT.

LÄS MER:Hit kan du boka din resa från Landvetter flygplats under vintern

LÄS MER:Fortsatta gränskontroller på Landvetter flygplats

LÄS MER:Så mycket ger Härryda i julklapp

ANNONS