Misshandlade flickvän vid fem olika tillfällen – döms till fängelse

En man i 20-årsåldern döms till fängelse efter att ha misshandlat en tidigare flickvän vid minst fem olika tillfällen. Merparten av brotten har skett i Mölnlyckekvinnans bostad och har föregåtts av upprepade slag mot ansiktet och strypgrepp vid flera tillfällen.

ANNONS
|

Både mannen och kvinnan är i 20-års-åldern och hade tidigare en till-och-från relation under fem år. Bägge parterna, men även vittnen. har beskrivit relationen som problematisk och turbulent.

Paret har även ett nyfött barn.

Nu har Göteborgs tingsrätt dömt mannen för att han misshandlat kvinnan vid upprepande tillfällen. Brotten har begåtts under en halvårsperiod under 2022 och 2023.

Mannen har vid flertalet tillfällen både kopplat strypgrepp om kvinnans hals, slagit henne i ansiktet men också vridit om hennes handleder och händer. Brotten har främst skett i kvinnans bostad på en adress i Mölnlycke, men en kväll i Göteborg puttade mannen in henne i en handdukstork, varpå hon slog i huvudet.

ANNONS

Utöver detta hotade han henne till livet över SMS i början av detta året.

Åklagarens bevisning bestod av bland annat skärmdumpar från kvinnans telefon, fotografier på hennes skador, men det avgörande beviset var två ljudinspelningar. De uppgifter mannen nämnde i samtalen målade upp en tydlig bild över det våld som han utsatt kvinnan för i relationen.

Fängelse och 80 000 i skadestånd

Mannen döms nu till tre månaders fängelse och ska även betala ett skadestånd om drygt 80 000 till kvinnan.

Brottsrubriceringen är grov fridskränkning. Det är upprepade vålds-, frids- eller sexualbrott av en närstående, eller en tidigare närstående person.

Tingsrätten tog även ställning till huruvida paret levde eller inte levde under äktenskapsliknande former. Detta i syfte att utesluta om brottsrubriceringen istället var grov kvinnofridskränkning i stället, men även om mannen hade en del tillhörigheter hos kvinnan ansågs de alltså inte leva i en sådan relation.

Den dömde förekommer sedan tidigare i belastningsregistret efter att ha dömts för våldsamt upplopp år 2020, och förra året dömdes han för grov stöld.

LÄS MER:Boende i Landvetter känner sig nedtystade – kan ej kommentera på Instagram

LÄS MER:Efter domen: Så tänker rektorer i Härryda kommun kring simsäkerheten

LÄS MER:Hemlös man höll sig undan rättvisan – drog till Gran Canaria

ANNONS