Hemlös man höll sig undan rättvisan – drog till Gran Canaria

På Landvetter flygplats greps under den gångna veckan en man, misstänkt bland annat för grovt bokföringsbrott. Under vintern har mannen hållit sig undan på Gran Canaria eftersom han enligt egen utsago är hemlös i Sverige. Mannen är nu häktad.

ANNONS
|

En man greps nyligen på Landvetter flygplats då han är misstänkt för två fall av grovt bokföringsbrott och ett fall av bokföringsbrott.

Mannen i fråga påstår att han har varit hemlös i Sverige sedan 2018. För gränspolisen har han berättat att han har tillbringat de senaste sex månaderna på Kanarieöarna, detta för att fly undan vintern i Sverige, just då han är hemlös. Han är dock skriven på en adress uppåt landet sedan några år tillbaka.

Mannen har inte infunnit sig vid huvudförhandlingarna under hösten och vintern som är kopplade till de misstänkta brotten, och inte heller varit anträffbar när Frivården har kontaktat honom under sommaren. Enligt hans försvar har inte haft praktisk möjlighet att infinna sig under huvudförhandlingarna.

ANNONS

Åklagaren menar att det finns en flyktfara för mannen eftersom han riskerar att få ett påtagligt fängelsestraff. Straffskalan för grovt bokföringsbrott är högst sex år. Mannen sitter nu häktad.

LÄS MER:Köpte A-traktor på Blocket – döms för olovlig körning

LÄS MER:Vickans restaurang och bar utsatt för inbrott – stal sprit och kassa

LÄS MER:Allt fler avgångar från Landvetter till Bulgarien

ANNONS