Mannen omhändertogs på Landvetter resecentrum. OBS! genrebild.
Mannen omhändertogs på Landvetter resecentrum. OBS! genrebild. Bild: Härryda kommun

Man hotade att ”fucka” vakter på Landvetter resecentrum – åtalas

En man i 35-årsåldern har åtalats misstänkt för hot mot tjänsteman, efter att på fyllan ha sagt att han skulle ”fucka” två ordningsvakter när de förklarade för honom att han behövde sitta i fyllecell.
– Jag drack lite för mycket, säger mannen i förhör.

ANNONS

En kväll i början av september i år gick två ordningsvakter fram till en berusad man som befann sig på Landvetter resecentrum.

I polisförhör förklarar dem att mannen var för full för att ta sig hem på egen hand.

– Vi ville samtala med honom fint. Vi förklarade att han var för berusad. Han ställde sig upp men det var för vingligt. Vi frågade om han kunde ta taxi. Då sa han ja och gick in på Bolt-appen för att beställa. Transaktionen blev nekad.

Efter att mannen inte klarat av att lösa transport meddelade vakterna att han behövde sova ruset av sig i polisens fyllecell. Enligt vakterna var det inte något som mannen hade något emot – till en början.

ANNONS

– Då var han okej med det, berättar en av vakterna i förhör.

Skulle ”fucka” vakterna

En stund senare blev han dock aggressiv och började yttra okvädningsord mot vakterna. Han nämnde bland annat att han skulle ”fucka deras liv”. Mannen fick handfängsel innan han togs med av den polispatrull som kallats till platsen.

En av vakterna uppger polisförhör att situationen var obehaglig.

– Jag kände mig hotad och tyckte det var obehagligt. Jag har dialogiskt förklarat, varit trevlig och sen blir man hotad. Det är obehagligt, berättar vakten.

Nu åtalas mannen för hot mot tjänsteman. När han förhördes av polis efter att ha sovit ruset av sig berättade han att det blev lite för mycket dricka den där dagen.

– Jag var ute igår och jag drack lite för mycket, det blev väldigt mycket och jag blev väldigt full.

Har tidigare dömts för hot mot tjänsteman

Mannen erkänner att han sagt det han sa, men uppger att han gjorde det för att han tyckte att vakterna var för hårdhänta.

– Vakterna tryckte ner mig i golvet och det gjorde mig förbannad för att jag tycker inte att de kan göra vad de vill bara för att de är ordningsvakter, säger mannen i förhör.

Det är inte första gången mannen reagerat aggressivt i samband med att han omhändertas för fylleri. För några år sedan dömdes han till 50 timmars samhällstjänst för hot mot tjänsteman efter att ha yttrat liknande ord mot en kvinnlig polis på ett gatukök i Göteborg.

ANNONS

LÄS MER:Man hotade taxichaufför i Mölnlycke

LÄS MER:Yxman jagade ungdomar på Mölnlycketerminalen

LÄS MER:Man från Landvetter var hög och hotade vakter i Göteborg

ANNONS