Man åtalas för smugglingsförsök av Kamagra

En man i 60-årsåldern stoppades på Landvetter flygplats med en större mängd potenshöjande medel. Läkemedlet är förbjudet att föra in i Sverige och nu åtalas mannen för smuggling, alternativt olovlig införsel.

ANNONS
|

Det var den 22 april i år som en Strömstadsbo i 60-årsåldern fattade tullens misstankar på Landvetter. Mannen hade precis anlänt på flygplatsen och hade rest från Thailand, via både Helsingfors och Köpenhamn.

Han ansåg att han inte hade några varor att deklarera och valde därför den gröna gången när han passerade tullfiltret. Tullinspektörerna i tjänst fattade dock misstankar och valde ut mannen för kontroll.

Det visade sig att tullinspektörerna träffade rätt. I mannens bagage hittade de en påse med 750 förpackningar av det potenshöjande läkemedlet Kamagra i geléform. Läkemedlet är en variant av Viagra och kan köpas utan recept i Thailand.

ANNONS

Eftersom Kamagra omfattas av läkemedelslagen misstänks mannen nu för smuggling, alternativt olovlig införsel och ska ställas inför rätta vid Göteborgs tingsrätt.

Mannen nekar till brott och förklarade i förhör att han inte kände till att det var läkemedel han köpt. I förhör berättade han också att läkemedlet inte var till honom, men att han köpt förpackningarna på uppdrag av en norsk bekant som han träffar på i utelivet då och då.

– Han brukar komma några gånger till Sverige och hälsa på och gå på krogen och sen drar han iväg. Vi träffades på krogen en gång och då gav han mig 400 kronor och bad mig köpa.

Enligt Strömstadsbon betalade han 10 500 thailändska baht för varorna, vilket är ungefär 3 300 svenska kronor.

LÄS MER:Kinnabo försökte smuggla tusentals cigaretter från Turkiet – döms till böter

LÄS MER:Fastnade i tullen på Landvetter med 15 kilo vattenpipstobak

LÄS MER:Smugglade knark i kroppen – fastnade på Landvetter

ANNONS