Kvinna från Härryda häktad för grovt narkotikabrott

En kvinna i 25-årsåldern från Härryda kommun häktades tidigare i december tillsammans med två män för grovt narkotikabrott. Straffskalan för brottet är fängelse i två till sju år.

ANNONS

Samtliga tre häktade personer i ärendet är i 20–25-årsåldern. Kvinnan har sin folkbokföringsadress i Härryda kommun, och de två männen i Partille och Göteborgs kommun.

En av männen är tidigare dömd till två och ett halvt års fängelse för bland annat grovt vapenbrott.

Kvinnan från Härryda hålls bland annat häktad eftersom det finns risk att hon undanröjer bevis eller på något annat sätt försvårar utredningen, och att det finns risk att hon fortsätter sin brottsliga verksamhet.

”Det hålls förhör”

I övrigt är informationen om ärendet knapphändig.

– Det hålls förhör och ytterligare personer kommer förmodligen höras, så det blir fel av mig att gå ut så här tidigt och prata om det, säger kammaråklagare Daniel Veivo Pettersson och fortsätter:

ANNONS

– Men jag kan bekräfta att det pågår en förundersökning om grovt narkotikabrott, och att det är tre personer som är häktade i ärendet. Utredningen är i sin början så vi kommer inte vara klara på den här sidan av året.

Är det bara en av personerna som har koppling till Härryda?

– Ja, så kan man väl uttrycka det, så som jag förstår det i alla fall.

När kan åtal väckas?

– Den 19 december går åtalsfristen ut, men vi kommer inte hinna klart på den tiden, utan det kommer behövas förlängning, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.

LÄS MER:Nya ägare till villa i Landvetter – prislappen: 8 550 000 kronor

LÄS MER:Mölnlyckekrogen Signum prisas: ”Jättekul!”

LÄS MER:Musikhjälpen kostar inte dubbelt

ANNONS