Konsertextra: ”Vi har Dr Hooks avbrutna trumpinne på vinden”

Äntligen var det dags. Efter flera uppskjutna konserter surrades det i januarimörkret, under fredagskvällen då publiken strömmade till Råda Rum i Mölnlycke. En stund innan 50-årsjubilerande bandet Dr Hook steg på scenen mötte Härryda-Postens utsända flera av de konsertsugna besökarna.

ANNONS
|

Efter att tidningens reporter frågat en handfull konsertbesökare stod det klart att två låtar stod överst på önskelistan inför kvällens konsert: ”A little bit more” och ”Silvias mother”.

Anders Aronsson och Ann-Sofie Jonasson lyssnade på Dr Hook i sin ungdom.

– Det var länge sedan man spelade deras låtar. Det är från 70- och 80-talen, säger Anders och lägger till:

– Det är så många bra låter de har gjort men jag har ingen direkt jättefavorit.

– Man är uppvuxen med musiken, säger Ann-Sofie, som hoppades få höra låten ”Silvias mother” under kvällens konsert.

Anders och Ann-Sofie har inte tvingats vänta under hela pandemin under flera uppskjutna konserter.

ANNONS

– Vi köpte nu när de släppte biljetterna senast.

Har John Wolters avbrutna trumpinne på vinden

För systrarna Ulrika Mannius och Pernilla Mannius är det första gången de får se Dr. Hook live. Båda kvinnorna berättar att de har starka minnen av att lyssna på bandets låtar när de var unga.

– Det ska bli jättekul. Det var mina favoriter när jag var sexton år. Jag hörde låten ”She was only sixteen” och tyckte att det var så mysigt, säger Ulrika, som berättar att det är just den låten och ”A little bit more” som hon vill höra under kvällen.

– Jag var lite yngre då, bara fjorton år. Det var musik för vuxna, men när storasyster Ulrika spelade ”She was only sixteen”, ”A little bit more” och ”Beatiful woman” blev jag också intresserad. Och de finns ju kvar än idag efter alla dessa år, säger Pernilla.

Att det bara är ursprungsmedlemmen Dennis Locorriere som numera är kvar i bandet påverkar inte deras glädje över att få se bandet uppträda på Råda Rum.

– Det är han som har rösten. Rösten har ju alltid varit magisk, säger Ulrika.

– Min man såg dem för en många herrans år. Det var på 70-talet. Då spelade trummisen John Wolters så hårt på trumpinnarna att halva gick av och den landade i närheten av min man. Vi har den därhemma!, berättar Pernilla.

ANNONS

– Jag har alltid undrat var den ligger, kontrar Ulrika och skrattar.

– Den finns nånstans däruppe på vinden! Vi får kanske en halva som vi kan tejpa ihop med den vi redan har, lägger Pernilla till och skrattar hon också.

Ren nostalgi att se Dr Hook spela på Råda Rum

Charlotte Brattberg och Lars Pettersson har inte sett Dr Hook spela live tidigare men såg väldigt mycket fram emot konserten. De köpte biljetterna på nyårsafton.

– Vi satt och lyssnade på Dr Hook och tänkte att de kanske fortfarande turnerade. Och så såg vi att de hade en spelning nu! Det var tur, säger Lars.

Även Lars vill höra ”A little bit more” och ”Silvias mother”. Paret berättar att det är nostalgi att se bandet uppträda ikväll.

– När jag var fjorton, femton år, så var de ju stora. Det ska bli intressant att se dem, säger Lars.

– Det är mest han som har introducerat bandet för mig. Det gick på radio men jag hade inga skivor eller så, säger Charlotte.

Födelsedagspresent av yngste sonen

Britta Hartman och Bengt Lantz fick konsertbiljetterna som födelsedagspresent av Bengts yngsta son.

– Jag gillade dem när de var poppis på 70- och 80-talen. Min son sa: ”Nu ska du gå och se dem och ta Britta med dig!”, berättar Bengt och medger att han blev väldigt förvånad.

ANNONS

Britta var inte bekant med bandets låtkatalog sedan tidigare.

– Men nu har jag fått lyssna in mig innan vi kom hit så jag vet vad det handlar om.

Fick reda på konserten genom Facebook

Ann-Sofie Sohlberg har kommit hela vägen från Uddevalla.

– Vissa låtar har fastnat, berättar hon.

Hon inte kände till att bandet egentligen skulle ha spelat för ett halvår sedan på Råda Rum.

– Jag såg info om konserten på Facebook för två veckor sedan. Det är härlig musik från min ungdom. Jag har inte sett dem live men musiken har man ju hört, säger Ann-Sofie precis innan konserten ska börja.

Var du på Dr Hook ikväll? Vilken låt var bäst? Skicka gärna dina bilder till oss på redaktionen@harrydaposten.se och berätta vad du tyckte om spelningen!

LÄS MER:Legendariska bandet Dr Hook kommer till Mölnlycke

LÄS MER:Se upp! Kung Lök vill ha hämnd i Wendelsbergs folkhögskolas nyårsrevy

LÄS MER:Efter extremhalkan i Eskilsby: Härryda kommun kallar in Trafikverket och Västtrafik för samtal

ANNONS