Polisen åkte ut till en pizzeria i Mölnlycke på torsdagsmorgonen efter uppgifter om ett inbrottsförsök. Arkivbild.
Polisen åkte ut till en pizzeria i Mölnlycke på torsdagsmorgonen efter uppgifter om ett inbrottsförsök. Arkivbild. Bild: Daniel Blomqvist

Inbrottsförsök på pizzeria – misstänkt ville ladda sin mobil

Tre personer ska ha försökt göra inbrott på en pizzeria i Mölnlycke på torsdagsmorgonen. När polis kom fram anträffas en av dem som misstänks för narkotikabrott och försök till stöld. Enligt henne själv ville hon bara ladda sin mobil.

ANNONS

Det var tidigt på torsdagsmorgonen, vid 06.40, som en inringare larmade polisen om att en bekant gripit en kvinna som försökt göra inbrott på en pizzeria i Mölnlycke.

Enligt polisens presstalesperson Jens Andersson har man rätt att gripa en person som är i färd med att begå ett brott.

– Enligt inringaren ska den här kvinnan ha stöldgods på sig och hon var tillsammans med två andra personer som avvikit från platsen, säger han.

Kontaktade själv polisen

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, ska även själv ha kontaktat polisen och sagt att hon inte stulit något utan bara ville komma in för att ladda sin mobiltelefon.

ANNONS

– När polisen kom fram till platsen var kvinnan kvar och hon misstänks för innehav av narkotika och försök till stöld, säger Jens Andersson.

De två andra som ska ha lämnat är inte misstänka för något brott. Enligt Jens Andersson framgår det inte om det finns några skador på fasaden till pizzerian.

LÄS MER:Misshandel utanför Willys – gick emellan bråk

LÄS MER:Vattentank utplacerad i Hindås – läckan repareras

LÄS MER:Cross Kitchen i Landvetter nominerad till Sveriges sunkigaste hak

ANNONS