Helgtips vecka 9: Mamma Mia, Gyllene Hinden och skidor med stickning

Helgen bjuder på flera spännande evenemang. Litteratur, Abba och Vasaloppet är ett par av aktiviteterna som Härryda-Posten tipsar om inför helgen.

ANNONS

Samira Stenered på Gyllene Hinden i Hindås

På lördag är det dags för en ny utställning på Gyllene Hinden i Hindås – denna gång med Samira Stenereds målningar. Vernissage hålls med start klockan 12:00 på lördag fram till kl 15:00. Själva utställningen pågår sedan till 29 mars.

Boksamtal och författarmöte med Negar Naseh

På lördag besöker den hyllade författaren Negar Naseh Mölnlycke och kulturhuset för att prata om sitt författarskap. Härryda-Posten har under fredagen en intervju med henne inför besöket som sker på lördag i Lilla salen med start klockan 13:00. Evenemanget kostar 100 kronor, 50 kronor för de som är under 26 år. Innan författarbesöket hålls ett boksamtal klockan 11:45 till 12:45 om Nasehs bok ”En handfull vind”.

ANNONS

Vasaloppet med stickning på Hindås station

På söndag bjuder Hindås sticktanter tillsammans med Röda Korset in till Vasalopsstickning på Hindås station. Redan 07:30 börjar Vasaloppet sändas på storbildsskärm, där det går bra att följa med genom att sticka eller ta en fika. Det serveras varm linssoppa.

Mamma Mia på Råda rum för Ukraina

Världssaxofonisten och Abba-medarbetaren Johan Stengård samt pianisten Ulf Esborn samt kören Loud´n Proud under ledning av Kristian Hvitfeldt gör ett nedslag på Råda rum under lördagskvällen. Konserten arrangeras av Lions Mölnlycke-Mölndal och Landvetter Råda Rotaryklubb för att samla in pengar till funktionsnedsatta barn i krigshärjade Ukraina.

Härryda-Posten fick ett samtal med Johan Stengård inför konserten.

Vad kan publiken se fram emot?

– Musiken, och så brukar jag berätta lite stories. Roliga anekdoter om exempelvis Abba mellan låtarna.

Varför har ni valt Abbas musik?

– För att det är ju världens mest kända musik idag. Alla kan Abba. Och det är för alla åldrar, efter mamma Mia-filmerna är det ju 8-åriga tjejer som sjunger med. Och det är 98-åriga gubbar och tanter.

Vilken relation har du till Abbas musik?

– Jag spelade med Abba i studion, jag var aldrig på turné med dem, men jag är med på deras plattor. Framför allt på ”Voulez-Vous”. Det är lite roligt för att på alla Mamma Mia-föreställningar över hela världen så finns det orkester, men det finns inga blåsare i orkestern. Men när du hör blåsare, så är det jag och Nisse Landgren som spelar. Så jag och Nisse, vi har spelat på varje Mamma Mia-föreställning i hela världen.

ANNONS

– Men du får inte glömma att på 70-talet och in på 80-talet, framförallt på 70-talet så var ABBA inte politiskt korrekt att tycka om i storstäderna. Det var helt fel.

Hur kom det sig?

– Ja, det var ju kommersiell musik. Det fick man inte tycka om. Men så fort du kom utanför storstäderna, så var det folkligt. Janne Schaffer fick inte spela på vissa ställen i Göteborg för att han hade spelat med ABBA.

– Och det vet inte ni om i den nya generationen, men man skrattade åt deras kostymer. Owe Sandström som gjorde alla kostymerna. Han är chef för International Horse Show och har varit gymnasielärare hela sitt liv. Vi skrattade åt honom för att han skapade så fåniga kostymer. Idag hänger flera av de kostymerna i statens museiförvaring bredvid Karl XII:s uniform.

Varför ställer du upp på just denna välgörenhetskonsert?

– Ett tag gick det inflation i välgörenhetskonserter. Men man kan göra det man tycker känns vettigt och när man tänker att pengarna går till rätt ställe. Det är fruktansvärt det som händer i Ukraina

Har din förening eller organisation ett spännande helgtips ni vill tipsa om? Hör av er till redaktionen@harrydaposten.se

ANNONS

LÄS MER:Nu blir PDL Center bli Padelborgen Mölnlycke

LÄS MER:Hyllade Negar Naseh drömmer om ett fritt Iran och besöker Mölnlycke kulturhus

LÄS MER:Valfrihet, simhall och ett kungligt grattis

ANNONS