Härrydaman misshandlade ex-partner – framför deras barn

Göteborgs tingsrätt har dömt en man för barnfridsbrott och misshandel. Mannen misshandlade sitt ex blodig framför deras gemensamma barn strax innan jul.
– Det känns som han vill äga mig, säger kvinnan i förhör.

ANNONS

Strax innan jul kallas polis till en bostad i Härryda kommun efter att grannar larmat att de hört skrik och mött en kvinna som bett dem ringa polis. Väl på plats möts polisen av en kvinna som blöder kraftigt från huvudet. Blod påträffas både i bostaden och utanför. Den misstänkte gärningsmannen, en man i 50-årsåldern och tidigare partner till kvinnan, har då hunnit lämna brottsplatsen.

Mordhot och trakasserier: ”Skjuta dig och gräva ner dig”

I förhör berättar kvinnan att hon i flera månader trakasserats av sin ex-partner, den nu dömde mannen, via sms och telefon. Hoten började efter att kvinnan frågat vad han skulle tycka om hon träffade en ny man. Bland annat ska han ha sagt att han skulle ”slå ut tänderna” på henne och ”skjuta killen” och ”jag kan skjuta dig och gräva ner dig i en åker”.

ANNONS

Flera av mordhoten och trakasserierna har backats upp av inspelningar som kvinnan gjort. Kvinnan uppger i förhör att hon av rädsla för mannen inte vågade polisanmäla honom.

Drogs i håret: ”Jag skriker sluta”

Situationen eskalerade strax innan jul när mannen lyckades ta sig in i kvinnans bostad när hon satt och tittade på tv med deras gemensamma barn.

Mannen ska ha släpat sin före detta partner i håret genom bostaden, tagit strypgrepp och tryckt upp henne mot en vägg. Kvinnan säger i förhör att hon ”studsade runt som ett bowlingklot” och att ”jag skriker sluta, sluta”.

Barnet som såg sin mamma bli slagen blodig försökte då ringa polisen. Mannen ska då ha avbrutit misshandeln för att ta barnets telefon.

Kvinnan lyckades ta sig loss från mannens grepp och tog sig ut ur lägenheten för att larma grannarna att ringa polis.

När polis kom till platsen hade mannen hunnit lämna men kunde senare gripas vid sin bostad med blodiga knogar och kläder.

Tingsrättens dom

I slutet av februari ställdes mannen inför rätta för barnfridsbrott, rattfylleri, misshandel, grov kvinnofridskränkning och övergrepp i rättssak.

Tingsrätten dömer mannen till 1,5 års fängelse och mannen ska betala skadestånd på 90 000 kronor till kvinnan för kränkning, sveda och värk. Mannen förnekar brott.

ANNONS

LÄS MER:Man köpte sexfilm av tonåring – får sänkt straff

LÄS MER:Yvonne Elmgren är Härrydas mäklardrottning: ”Kund kom med väska full med pengar”

LÄS MER:Kommunal i Härryda: ”En oro för framtiden”

ANNONS