Brand i villa i Hindås

Det började brinna i en villa i Hindås under fredagskvällen. Orsaken ska ha varit olja i en kastrull. De boende lyckades evakuera på egen hand, och ingen har kommit till skada.
– Vi var oroliga över att branden spridit sig till vinden, säger Magnus Högberg, insatsledare på platsen.

ANNONS
|

Larmet om händelsen kom till SOS vid sextiden på fredagskvällen. Totalt sju räddningstjänstenheter var på plats, inklusive en ledningsenhet. En ambulans larmades även ut, enligt SOS.

– Det brinner i en vägg bakom spisen, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, strax efter räddningstjänstens framkomst.

”Vi var oroliga”

Vid klockan 18.40 är branden släckt, enligt räddningstjänsten. Magnus Högberg, insatsledare på platsen berättar att läget är lugnt.

– Vi bevakar efter branden. Det var en mindre brand på spisen som startade med olja i en kastrull och gick vidare mot taket. Så vi var oroliga över att det spridit sig till vinden, vilket det inte gjorde, säger han till Härryda-Postens reporter.

ANNONS

Enligt uppgift ska de boende lyckats ta sig ut ur villan på egen hand.

– De boende var hemma, men det var ett hemlarm som upptäckte branden, säger Högberg.

Polisen har inga uppgifter om personskador, och det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen.

Räddningstjänsten har avslutat sin insats, men några enheter dröjde kvar inpå kvällen i väntan på kontaktperson från det aktuella försäkringsbolaget.

LÄS MER:Pixbotränaren Andreas Skoglund hyllas för sin fina gest

LÄS MER:Infastrukturministern efter Ola Sernekes kritik: ”Trafikstarten ska inte försenas”

LÄS MER:Mölnlyckes nya stadsdel – ett steg närmare förverkligande

ANNONS