Infastrukturministern efter Ola Sernekes kritik: ”Trafikstarten ska inte försenas”

Byggbolaget Serneke meddelade tidigare under torsdagen att företaget lämnar det konsortium som ska exploatera första etappen i Landvetter Södras etablering. Samtidigt passade byggprofilen på att rikta kritik mot regeringens omtag för järnvägssträckan Göteborg-Borås.
– Trafikstarten ska inte försenas jämfört med tidigare planer, kommenterar nu infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) efter Härryda-Postens rapportering.

ANNONS
|

Efter Ola Sernekes uttalanden om att regeringens omtag med järnvägen riskerar leda till förseningar med sträckningen Göteborg-Borås understryker infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) till Härryda-Posten att tidsplanen ligger fast.

”Vad gäller regeringens inriktning på järnvägsinvesteringarna för sträckan Göteborg – Borås har vi gett ett tydligt besked att trafikstarten inte ska försenas jämfört med tidigare planer. Jag vill också framhålla, precis som VD för Landvetter Södra är inne på, att bättre möjligheter till arbetspendling är prioriterat i regeringens inriktning på det nya uppdraget till Trafikverket."

Andreas Carlson säger också att han avhåller sig från att kommentera Sernekes beslut, men påpekar att tåg inte varit en del av den planering som Landvetter Södra har arbetat efter gällande den första etappen:

ANNONS

"Jag noterar att Maria Ådahl, VD för Landvetter Södra, framhåller att dagens beslut inte kommer att påverka projektet nämnvärt, och att det nu pågående arbetet i deras första etapp inte har förutsatt några nya tågförbindelser. I övrigt ser jag ingen anledning att kommentera enskilda företagsbeslut”, säger statsrådet i ett skriftligt uttalande.

LÄS MER:Ola Serneke lämnar Landvetter Södra på grund av konjunkturläget och regeringens omtag med järnvägen

LÄS MER:Härryda kommun var för långsam – bör böta enligt IVO

LÄS MER:Nya ägare till villa i Mölnlycke – prislappen: 5 300 000 kronor

ANNONS