Wallenstam säger att hallen vid Mölnlycke fabriker var tänkt att bli padelhall

Sverigedemokraternas gruppledare Peter Arvidsson i Härryda har hävdat att Wallenstams så gott som färdigställda idrottshall vid Mölnlycke Fabriker är byggd på spekulation. Men så är inte fallet menar Wallenstam.
– Tanken var att vi skulle bygga padelbanor, säger Marina Fritsche, vice vd och regionchef för Wallenstam i Göteborg.

ANNONS
|

När Härryda-Posten intervjuade Peter Arvidsson (SD) under torsdagen berättade han, efter ett studiebesök hos Wallenstam och idrottshallen vid Mölnlycke Fabriker, att hallen tycktes vara byggd på spekulation. Han funderade på om någon i kommunhuset lovat att köpa hallen.

Men enligt Marina Fritsche, vice vd och regionchef för Wallenstam i Göteborg, var tanken från början att ytan skulle fungera som en padelhall.

– Den här ytan är ju inklämd mellan Wallenstam Arena och de andra hallarna, så vi var tvungna att bestämma oss redan då vad vi skulle använda ytan till. Det är en ganska stor volym som vi ändå ville göra något vettigt av, och tanken då var att vi skulle bygga padelbanor. Som egentligen är samma typ av byggnad, men med annat golv.

ANNONS

Var tanken då att ni skulle hyra ut padelhallen privat?

– Ja, så var ju tanken. Antingen till någon förening eller hyra ut själva, det hade vi inte riktigt bestämt.

– Men sen dök ju det här med Östermalmshallen upp (padelhallen som stod klar långt efter Wallenstam Arena började byggas, red anm). Och under tiden har vi förstått att det finns ett behov av hallar för breddidrott hos kommunen. Då tog vi kontakt och lyssnade in om det fanns ett intresse.

Hallen är alltså inte byggd på spekulation?

– Från vår sida har det såklart funnits en tanke att det här ska vara någonting som kommer till nytta. Sen med kommunens behov och med Östermalmshallen dök det upp ett annat möjligt pussel.

Wallenstam: Redan pågått tuffa förhandlingar med kommunen

Efter att Wallenstam tog kontakt med kommunen fick Härrydas förvaltning i uppdrag att undersöka möjligheterna för en ny idrottshall i Mölnlycke. Slutsatsen var att ett köp av hallen vid Mölnlycke fabriker var det bästa alternativet.

Sedan dess har det pågått, enligt Wallenstam, tuffa förhandlingar med kommunen.

Finns det några andra potentiella köpare?

– Nej, inte i dagsläget. Vi förhandlar ju med kommunen och då förhandlar vi förstås inte med någon annan samtidigt.

ANNONS

Har inte kommunen ett ganska bra förhandlingsläge då?

– Fast den förhandlingen har ju redan ägt rum. Och då har kommunen redan kommit ner ungefär 10 miljoner i pris från vad vi begärde. Det är inte så att vi går massa plus på det här, utan det är snarare tvärtom. Kommunens förvaltning är kompetenta personer och har ju gjort det här med hjälp av sina resurser.

När Härryda-Posten träffade Sportpartiet var de tydliga med att påpeka att kostnaden för själva idrottshallen var 40, och inte 46 miljoner kronor. Enligt Marina Fritsche är kostnaden för idrottshallen inte mer än 37 miljoner kronor.

– Så man jämför lite äpplen och päron. Förutom sporthallen har vi ganska stora korridorsytor som kopplar samman sporthallen med de andra hallarna och arenan. Plus en byggnad på någonstans mellan 400-500 kvadratmeter som sitter ihop med idrottshallen och som till exempel kan användas som förrådsutrymmen.

Om kommunen inte köper hallen – vad är då plan B?

– Det får vi se då. Det beror lite på hur det går i kommunfullmäktige. Vi hoppas fortfarande på att man röstar igenom det här.

Kan det bli aktuellt att hyra ut hallen privat?

– Det skulle kunna vara ett alternativ, men det är inget vi spekulerar i just nu, säger Marina Fritsche.

ANNONS

LÄS MER:Sportpartiet rasar efter hotet att stoppa ny idrottshall

LÄS MER:Planer på ny idrottshall i Mölnlycke hotad – S och SD säger nej

LÄS MER:Peter Arvidsson (SD) ska kontakta Socialdemokraterna för nytt bud på idrottshallen

ANNONS