Pixbo vann både herr och damfinalen i Prag

Upptakten till höstsäsongen kunde knappt ha börjat på ett bättre sätt för Pixbos representanter i Czech Open – både dam och herrlaget tog med sig guldet hem till Mölnlycke.
– Det känns bra att få revansch från förra året, säger herrlagets tränare Patric Löfborg.

ANNONS
|

Det blev en succéresa för Pixbo IBK som reste ner med både herr och damlag i elitklassen i den anrika innebandyturneringen ”Czech Open” i Prag. Båda lagen visade mästerlig klass när de besegrade Wiler Ersigen respektive Umeå i finalerna.

Herrarna lyckades vinna trots att Anton Fylke blivit tilldelad ett rött kort på grund av spelsabotage.

Härryda-Posten når tränaren för herrlaget, Patric Löfborg, under bussresan på vägen hem.

– Det känns jättebra att komma hit och vinna. Något som vi inte lyckades med förra året. Man är lite trött efter bussresan, säger han.

Tufft motstånd

Turneringen spelas med två gruppspel där vinnaren av varje grupp möts i en rak final. I år blev det tajta matcher för Mölnlyckelaget där de vann med uddamålet i varje match förutom en. Och finalen bjöd även den på spänning.

ANNONS

– De bästa lagen från Tjeckien och Schweiz är inte långt ifrån de svenska. Så det blir ett bra matchande för oss, säger Patric Löfborg.

Men även om turneringen främst är en del av deras uppladdning inför kommande säsong i Sverige, så ger det dem en värdemätare om hur de ligger till.

– Det är lite blandat. Dels så ger det oss en chans att få ihop laget. Det är fem tuffa matcher mot bra motstånd. Och det blir lite varierat spel, i någon match får vi försöka hålla en ledning och i andra matcher får vi hitta vägar ut i vårt spel, säger han.

Men från och med att första tekningen avgörs, så är det fullt allvar.

– När vi går in i en match är det fullt allvar. Att spela tävlingsmatcher är mycket bättre en att spela träningsmatcher hemma i Sverige. Och så får vi variera vårt spel när vi möter topplag från Schweiz och Tjeckien.

Pixbo är bättre förberedda

Innebandysäsongen i Sverige drar igång i mitten av september och för Pixbos del så känner de sig mer förberedda än föregående säsong.

– Det är svårt att säga men vi har ungefär samma trupp. De yngre spelarna har blivit ett år bättre och så har vi tappat några spelare. Men det känns som vi är längre fram i år.

ANNONS

Cupspelet i Tjeckien ger även tränarna Patric Löfborg och Thomas Hammar Andersson möjligheten att ge chansen till unga spelare från egna led. Och under helgen i Prag så var det många akademispelare som imponerade på Löfborg.

– Jag tycker alla gör bra ifrån sig. Jag behöver inte nämna någon över en annan men de tar för sig och visar att de vill spela i SSL, säger Löfborg.

Slutresultatet i herrarnas final blev 6–5 i Pixbos favör.

Damerna överlägsna

För damernas del så blev det en betydligt enklare resa. I finalen mötte de landsmännen i Umeå som de besegrade med 5– 2, men på vägen dit fanns det några resultat som stack ut. Hela 13–0 mot Bern-Burgdorf samt 17–0 mot Helsinki var bara några av de matcherna som pryddes av utklassningskaraktär.

LÄS MER:Drömjobbet var för svårt att tacka nej till – nu ska Pixbo vinna SM-guld

LÄS MER:Pixbo i Prag – ska försvara guldet

LÄS MER:Årets rookie finns i Pixbo – för första gången på 25 år

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS