Klubben IFK Hällingsjö fyller nu 90 år

Idrottsklubben IFK Hällingsjö firar 90-årsjubileum. Dagen uppmärksammas under kommande lördag med en fest på Björkängsvallen.
– Vi vill göra något framförallt för medlemmarna. Det är fantastiskt att vi har funnits så länge, säger Henrik Magnusson, ordförande i IFK Hällingsjö.

ANNONS
Locationhällingsjö|
|

Föreningens ordförande Henrik Magnusson ser fram emot kvällen och firandet av de nio decennierna.

– Vi ska göra det absolut bästa, så de som kommer får en absolut härlig kväll på Björkängsvallen. Vi har en devis, kom, träffas och trivs. Det blir lite härliga minnen under de här 90 åren. Anekdoter som andra kommer ihåg.

Totalt har föreningen 170 medlemmar. Henrik Magnusson uppskattar att det kommer ungefär 50 till 60 besökare under lördagen.

Något rekord i antal besökare blir det nog inte, då han lyfter fram 50-och 75-årsfirandena som störst i mannaminne.

– Vi hade väl hoppats på fler, men eftersom vi lägger det så pass sent och nu börjar julbord och folk är uppbokade på ett annat sätt idag än för 15 och 40 år sedan, konstaterar Magnusson.

ANNONS

Firandet kommer innehålla en del olika saker, enligt Henrik Magnusson.

– Vi vill göra något framförallt för medlemmarna. Det är fantastiskt att vi har funnits så länge. Medlemmarna går in gratis. Vi kommer ha en konferencier som kommer guida oss under kvällen. Ett företag som lagar mat på plats.

Han fortsätter:

– Sen blir det lite priser under kvällen, sen kommer en dj, och så får vi se vad det blir framåt småtimmarna. Förhoppningsvis kommer det bli en härlig födelsedag.

90 år. Vad säger det om föreningen?

– Man pratar mycket om hållbarhet i samhället idag och vi har vårdat föreningen på rätt sätt, eftersom vi är kvar här. Vi har gjort en bra resa, hållbart med vårt tänk, säger han och syftar på det engagemang som finns bland flera äldre personer som hjälper till med olika uppgifter inom föreningen.

– Återigen. Jag tror föreningen varit välskött i många år och man har känt sig uppskattad när man varit aktiv och ger tillbaka sen.

LÄS MER:10-årsjubileum för anrika Skogsmaran: ”Taggade som tusan”

LÄS MER:IFK Hällingsjös bilbingo arrangeras flera gånger under sommaren

LÄS MER:Tio regnaktiviteter att göra i Härryda

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS