Emma Stenberg från Pixbo Wallenstam är uttagen till landslaget

Fem Pixbospelare är uttagna till det stundande VM-kvalet i innebandy i Lettland. Däribland Pixbos målspruta Emma Stenberg som kan göra sin landslagsdebut.
– Jag blev så klart chockad men framförallt jätteglad, säger 23-åringen.

ANNONS
|

Pixbo har haft ett par veckors juluppehåll och har precis kommit igång med de gemensamma träningarna i Wallenstam Arena igen. Emma Stenberg som firat jul hemma med familjen i Mariestad har utnyttjat ledigheten med att ett par dagar innan julafton dra ut två visdomständer.

– Jag var tvungen att tajma in det när jag hade en ledig helg, så jag fick välja bort julen för att inte missa någon match. Det blev soppa i tre dagar men sen kunde jag äta lite köttbullar på julafton i alla fall, säger hon och skrattar samtidigt som hon slänger en blick från läktaren till Pixbos pojkar 12-lag som tränar nere på planen.

ANNONS

23-åringen har under den första halvan av säsongen sprutat in mål för Pixbo. Med sina 22 mål på säsongens 14 första matcher är hon fyra i skytteligan i SSL. I en intervju med Expressen pekade Pixbos lagkapten Ida Sundberg dessutom ut henne som seriens bästa spelare under den första halvan av säsongen.

Uttagen till sin första landslagstrupp

Och när truppen till VM-kvalet i Lettland, som spelas mellan den 31 januari och den 4 februari, presenterades i veckan fanns hennes namn för första gången med i en landslagstrupp. Förutom Emma Stenberg är Moa Andersson, Cajsa Elm, Klara Loneberg och Ida Sundberg från Pixbo uttagna.

– Jag var ju reserv både till Finnkampen och till EFT (Euro Floorball Tour, red anm), så det har känts som att jag har varit väldigt nära. Men jag är superglad att jag får chansen nu, säger hon.

Du gjorde ju väldigt mycket mål och poäng för Pixbo redan ifjol. Är du förvånad över att det dröjt så lång tid innan du fick chansen?

– Det är klart att man alltid har hoppats på att man ska få chansen. Men jag har framförallt försökt göra det bra i Pixbo, sen är landskamperna bara en bonus egentligen. Det handlar om att göra det bra under en längre tid, då får man utbetalning till slut, säger hon.

ANNONS

Hur var det att få beskedet?

– Jag vaknade och såg att jag hade ett missat samtal från Joel (Rauswall, assisterande förbundskapten, red anm). Jag visste inte vad det var för samtal, de två tidigare samtalen har ju inneburit att jag varit reserv. Men sen fick jag beskedet och blev såklart chockad, säger hon och fortsätter:

– Det var så tidigt på morgonen så jag var knappt vaken kändes det som. Men när jag lät det smälta lite var det såklart superkul.

Svit på mål i samtliga seriematcher bröts innan juluppehållet

Innan det är dags för VM-kval väntar dock först ett par matcher med Pixbo i SSL. I sista matchen innan juluppehållet bröts Emma Stenbergs svit på mål i samtliga matcher, något hon tidigare var ensam med i SSL.

Var det surt?

– Kanske lite nu i efterhand, säger hon och skrattar.

– Det var inget jag tänkte på där och då, men det är alltid kul att göra mål och poäng. Så jag hoppas jag kan fortsätta bidra med det andra halvan och kanske bygga upp en ny svit, vem vet.

Har ni vad som krävs för att kunna nå hela vägen till SM-guld den här säsongen?

– Vi är absolut en bra bit på vägen. Inför den här säsongen förlorade vi ju några spelare och det har kommit in några nya. Det är klart att det tar sin tid att bygga upp för att få ihop allt. Vi behöver höja vår lägstanivå ytterligare, då tror jag att vi har chansen, säger hon.

ANNONS

LÄS MER:Emma Stenberg femmålskytt i Pixbo Wallenstams seger mot Karlstad

LÄS MER:Så mycket används idrottshallarna i Härryda kommun

LÄS MER:Möt Pixbo Wallenstams innebandystjärna Eliska Krupnova

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS