Tredje perioden avgörande när Pixbo Wallenstam föll mot Backadalen

Pixbo Wallenstam var med bra borta mot Backadalen i division 1 Västsvenska dam i innebandy, men föll trots det med 4-6 (2-1, 1-2, 1-3).

|
IBF Backadalen vann mot Pixbo dam

Avgörandet kom i tredje perioden, där Backadalen var hetare.

Pixbo Wallenstam startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Olivia Jonsson och Wilma Svahn innan Backadalen svarade och gjorde 2-1 genom Elin Nyman. Efter 12.26 i andra perioden nätade Carolina Jönsson, på pass av Ida Hildeborn och gjorde 1-3.

Backadalens Sandra Hugosson gjorde 2-3 efter 12.51.

Sandra Hugosson gjorde dessutom 3-3 efter 14.32 på pass av Lovisa Odh.

Pixbo Wallenstam tog ledningen efter 3.55.

8.40 in i tredje perioden nätade Backadalens Elin Nyman ännu en gång framspelad av Sandra Hugosson och kvitterade för Backadalen.

Efter 10.45 nätade Sandra Hugosson på nytt på pass av Agnes Sjöberg och gav Backadalen ledningen.

Efter 12.10 nätade Sandra Hugosson återigen på pass av Lisa Tilly och ökade ledningen för Backadalen. Därmed hade Backadalen vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 6-4.

För Backadalen gör resultatet att laget nu ligger på andra plats i tabellen, medan Pixbo Wallenstam är på fjärde plats.

Pixbo Wallenstam tar sig an Lindås IBK i nästa match hemma onsdag 29 november 20.00.