Landvetter IBK hade en riktig målfest när man besegrade Älvstranden borta i Lundbystrand i division 2 Västsvenska dam i innebandy.

|
IBK Älvstranden förlorade mot Landvetter IBK

Landvetter IBK vann med hela 8-1 (1-1, 3-0, 4-0).

– Vi vinner ganska lätt med 8-1 trots att vi inte alls spelade bra i de två första perioderna men samtidigt hade de en supermålvakt som gjorde några helt sjuka räddningar. Extra kul att våra två 08:or Leia och Ester fick göra sina första seniorpoäng, tyckte Landvetter IBK:s assisterande tränare Kent Sundin, efter matchen.

Landvetter IBK har nu sju raka segrar. Älvstranden har 13 förluster i rad.

Första perioden var jämn. Älvstranden inledde bäst och tog ledningen genom Emma Ohldin efter 11.55, men Landvetter IBK kvitterade genom Ester Ingvarsson efter 17.15. Landvetter IBK spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 1-4 genom mål av Leia Börjesson, My Skagert-Blomqvist och Felicia Edwardh. Det var bara början för Landvetter IBK. Landvetter IBK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Felicia Fogelberg, Julia Svensson, Ester Ingvarsson och Leia Börjesson.

Landvetter IBK:s My Skagert-Blomqvist stod för fem poäng, varav ett mål.

För Landvetter IBK gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Älvstranden är på elfte och sista plats.

Söndag 3 mars 18.45 spelar Landvetter IBK borta mot Kungälv.