Stark seger för Pixbo Wallenstam i toppmatchen mot Rönnby IBK

Det var två topplag som möttes i Superligan dam i innebandy på onsdagen.

|
Västerås Rönnby IBK förlorade mot Pixbo dam

Och det slutade med seger för bortalaget Pixbo Wallenstam, som besegrade Rönnby IBK med 9-6 (3-1, 4-2, 2-3).

– Riktigt svår match. Då vi också är inne i en period med mycket viktiga matcher. Då är det viktigt att kunna ladda mentalt för bra prestationer. Idag gör vi det fantastiskt bra och kan studsa tillbaka efter förlusten mot Thorengruppen. Vi gör en stabil och bra match mot ett riktigt bra Rönnby. Måste ge tjejerna en stor eloge hur de går in och presterar idag. Är riktigt, riktigt nöjd, kommenterade Pixbo Wallenstams assisterande tränare Daniel Hansson.

Segern var Pixbo Wallenstams åttonde på de senaste nio matcherna, och femte bortasegern i rad.

Pixbo Wallenstam hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 9.55 genom Eliska Krupnová, och gick upp till 0-2 innan Rönnby IBK svarade.

I periodpausen hade Pixbo Wallenstam ledningen med 1-3. Även i andra perioden var det Pixbo Wallenstam som var starkast. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 3-7.

Pixbo Wallenstam startade tredje perioden starkast. Laget gick från 3-7 till 3-8. Men Rönnby IBK svarade och gjorde 4-8.

Därefter var det dock Pixbo Wallenstam som avgjorde. Laget gjorde 4-9 med tio minuter kvar att spela genom Ellen Lundin på pass av Caroline Adelöw. Rönnby IBK hann få in två mål i slutet och slutresultatet blev 6-9.

Pixbo Wallenstams Ellen Lundin stod för fyra poäng, varav tre mål och Eliska Krupnová gjorde två mål och spelade fram till ett mål. Wilma Johansson hade tre assists för Rönnby IBK, Sofia Mittentag gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Saga Emtell gjorde två mål och totalt tre poäng.

Det här betyder att Rönnby IBK ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Pixbo Wallenstam på andra plats.

I nästa omgång har Pixbo Wallenstam Warberg borta i Sparbanken Wictory Center, fredag 17 november 19.00.