Sjövalla tappade ledning och förlorade

Sjövalla hade ledningen i halvtid i matchen mot Landala på bortaplan i division 6 Göteborg C herr i fotboll. Men laget tappade spelet i andra halvlek och förlorade med 2-3 (2-0) i onsdagens match på Guldheden Södra.

|
Landala IF vann mot Sjövalla FK

Erik Hellberg blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål efter 88 minuter.

Sjövalla startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Daniel Kappelin slog till, redan i elfte minuten.

Sjövalla ökade ledningen till 0-2 efter en dryg halvtimmes spel, på nytt genom Daniel Kappelin. I 66:e minuten nätade Oskar Thomasson, och reducerade åt Landala.

Kvitteringen kom i slutminuterna, med tre minuter kvar att spela, när William Karlsson slog till och gjorde mål för Landala.

Det matchavgörande målet för Landala kom direkt därefter när Erik Hellberg med två minuter kvar att spela gjorde 3-2. Därmed hade Landala vänt matchen.

Förlusten var Sjövallas andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Landala nu ligger på sjätte plats i tabellen, och Sjövalla är på fjärde plats.

I nästa omgång har Sjövalla Tynnered hemma på Djupedalsplan, torsdag 31 augusti 19.30.