Pixbo Wallenstam vann på hemmaplan mot Floda

Pixbo Wallenstam vann mötet i division 1 Västsvenska dam i innebandy på hemmaplan mot Floda, med 9-5 (2-1, 4-3, 3-1).

|
Pixbo dam vann mot Floda IBK dam

Därmed har Pixbo Wallenstam fem raka segrar på hemmaplan.

Pixbo Wallenstam var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-1.

Även i andra perioden var det Pixbo Wallenstam som var starkast. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 6-4.

5.09 in i tredje perioden slog Nellie Jemth till framspelad av Ida Hildeborn och ökade ledningen för Pixbo Wallenstam.

8.26 in i perioden nätade Flodas Alinde Fredriksson ännu en gång på pass av Elin Lundblad och reducerade för Floda. Mer än så blev det dock inte för Floda.

Efter 15.48 nätade Carla Rydbeck på nytt framspelad av Nellie Jemth och ökade ledningen för Pixbo Wallenstam.

Efter 16.57 nätade Nellie Jemth återigen framspelad av Carla Rydbeck och ökade ledningen för Pixbo Wallenstam. 9-5-målet blev matchens sista.

Nellie Jemth gjorde två mål för Pixbo Wallenstam och spelade dessutom fram till två mål och Carla Rydbeck stod för två mål och ett assist. Elin Lundblad gjorde ett mål och spelade fram till två mål och Alinde Fredriksson gjorde två mål och en assist för Floda.

Pixbo Wallenstam har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 42–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Floda har en vinst och fyra förluster och 26–33 i målskillnad.

Pixbo Wallenstam ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Floda är på åttonde plats.

Lördag 9 december 14.00 spelar Pixbo Wallenstam borta mot Zenith.