Det var toppmatch i Superligan dam i innebandy under lördagen när Pixbo Wallenstam tog emot tredjeplacerade Rönnby IBK.

|
Pixbo dam vann mot Västerås Rönnby IBK

Pixbo Wallenstam vann matchen med 10-3 (5-2, 3-0, 2-1).

Med fyra omgångar kvar är Pixbo Wallenstam på andra plats i tabellen, medan Rönnby IBK är på tredje plats.

Pixbo Wallenstams assisterande tränare Daniel Hansson kommenterade matchen:

– En skön seger och gott att studsa tillbaka efter en tuff vecka med match och final mot TTG. Vi börjar matchen ganska tveksamt men har fin effektivitet på våra lägen. Sen i andra och tredje perioden så spelar vi riktigt bra och kan vinna matchen. Grymt nöjd med alla tjejerna som gör det riktigt bra!

Pixbo Wallenstams fina hemmaform håller i sig. Segern var sjunde raka i Wallenstam Arena.

I första perioden var det Pixbo Wallenstam som var starkast. Laget vann perioden med 5-2.

Pixbo Wallenstam startade andra perioden bäst och gick från 5-2 till 8-2 genom mål av Alicia Svensson, Emma Stenberg och Thea Löfborg. Det var bara början för Pixbo Wallenstam. Pixbo Wallenstam vann också tredje perioden 2-1 och matchen med hela 10-3.

Emma Stenberg gjorde tre mål för Pixbo Wallenstam och spelade dessutom fram till ett mål och Eliska Krupnová stod för ett mål och tre assists.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Pixbo Wallenstam med 44–14 och Rönnby IBK med 37–16 i målskillnad.

Fredag 8 mars 18.30 spelar Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg.