Pixbo Wallenstam i serieledning i division 1 Västsvenska dam efter 9-0 mot Stenungsund

Det blev 9-0 (3-0, 3-0, 3-0) för Pixbo Wallenstam hemma mot Stenungsund i onsdagens match. Därmed är laget ny serieledare i division 1 Västsvenska dam i innebandy, på samma poäng som tvåan FBC Lerum. För Stenungsund betyder resultatet att man är på nionde plats i tabellen.

|
Pixbo dam vann mot Stenungsunds IBK dam

Segern var Pixbo Wallenstams sjunde på de senaste åtta matcherna.

Pixbo Wallenstam spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Maddis Agus, Alicia Svartling och Ida Finn. Det skulle komma mer från Pixbo Wallenstam. Pixbo Wallenstam stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 3-0 till 6-0 på bara 8.26. Pixbo Wallenstam fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-0. Målen i sista perioden gjordes av Tilda Lundqvist, Selma Albertsson och Freja Wikström.

Pixbo Wallenstams Lovisa Eliasson hade tre assists och Selma Albertsson stod för två mål och ett assist.

Pixbo Wallenstam har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Stenungsund har en vinst och fyra förluster.

Nästa motstånd för Pixbo Wallenstam är Lindås Rasta. Lagen möts lördag 26 november 18.00 i Wallenstam Arena.