Målfest när Pixbo krossade AIK i Wallenstam Arena

Pixbo hade inga problem med AIK i SSL herr i innebandy, och vann hemma med utklassningssiffrorna 12-3 (2-2, 4-1, 6-0).

|
Pixbo vann mot AIK innebandy

Pixbo började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 1.48 slog Victor Johansson till framspelad av Gustav Fritzell.

AIK kvitterade till 1-1 efter 10.19, när Liam Åström hittade rätt på pass av Alex Indriana Kjellbris.

Pixbo tog ledningen på nytt efter 12.12, när Gustav Fritzell fick träff framspelad av Victor Johansson.

AIK kvitterade till 2-2 efter 17.49, när Alex Indriana Kjellbris slog till på pass av Liam Åström.

Pixbo hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 9.17 genom Marcus Peil, och gick upp till 5-2 innan AIK svarade.

Slutresultatet blev 6-3 i Pixbos favör. Pixbo fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 12-3. Målen i sista perioden gjordes av Gustav Fritzell, Filip Wramdemark, Felix Lanver, Patrik Gustavsson, Gustav Lindberg och Victor Johansson.

Pixbos Gustav Fritzell stod för två mål och två assists, Felix Lanver gjorde tre mål och Victor Johansson gjorde två mål och ett målgivande pass.

Pixbo har en stark form med fem segrar och 45–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan AIK har fem förluster och 15–48 i målskillnad.

Det här betyder att Pixbo slutar på tredje plats, och AIK på tolfte plats. Pixbo är klart för slutspel.