Målfest när Landvetter krossade Almås i Pinntorps Idrottshall

Landvetter hade inga problem med Almås i division 1 Västsvenska dam i innebandy, och vann hemma med utklassningssiffrorna 9-2 (1-1, 3-0, 5-1).

|
Landvetter IBK vann mot Regnbågens IBK

– Bra spel matchen genom. Ganska hetsig match, men vi står emot och fokuserar på vårt spel, vilket gör att vi vinner vär 18:e raka ganska enkelt, tyckte Landvetters assisterande tränare Michael Granström, efter matchen.

Därmed har Landvetter vunnit 18 matcher i rad i division 1 Västsvenska dam och behöver fyra segrar till för att gå igenom säsongen obesegrade.

Första perioden var jämn. Almås inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Jennifer Lagerquist efter bara 41 sekunder, men Landvetter kvitterade genom Tindra Bäckvall bara två minuter senare. Landvetter spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 5-1 genom mål av Tindra Bäckvall, Amanda Carlsson, Elin Brendelökken och Filippa Fagerström. Det var bara början för Landvetter. Landvetter tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.12 genom Tuva Aebischer Skogbäck, och gick upp till 7-1 innan Almås svarade.

9-2 blev det till slut för Landvetter.

Landvetters Tilda Eriksson stod för ett mål och två assists.

Det här betyder att Almås ligger på tionde plats i tabellen, och att Landvetter leder serien.

Nästa motstånd för Landvetter är Kungälv. Lagen möts söndag 25 februari 17.30 i Mimershus.